21 מתכונים טבעוניים עם קינואה

קרקרים ועד תבשילים, בסלטים או בממולאים: 21 רעיונות לשימוש יעיל בקינואה ששוכבת לכם במזווה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דלעת ערמונים עם סלט קינואה
דלעת ערמונים עם סלט קינואהצילום: דרימסטיים
רותם מימון
רותם מימון

עם תום עידן הזלזול בקינואה, והדימוי שלה כמזון לציפורים - גם שונאיה הגדולים יסכימו, שבסופו של דבר - זהו חומר גלם טעים. לא בכדי הקינואה נהפכה ליקירתם של הצמחונים והטבעונים, וזאת כיוון שהיא אחד המקורות המרכזיים מן הצומח שמכילים את כל חומצות האמינו החיוניות, נוסף לכמויות נאות של מגנזיום, ברזל, סידן ואשלגן. אבל מעבר לכל היתרונות הללו, אפשר לגוון איתה מתכונים שדורשים מכם בורגול, אורז או אפילו קוסקוס.

בארץ אפשר למצוא כיום על המדפים לפחות שלושה סוגי קינואה, לבנה, שחורה ואדומה, שלכל אחד מהם יתרונות שונים בעת הבישול. אם אתם נמנים עם מי שלא אוהב קינואה במרקם דייסתי, לכו על הזן השחור, או טגנו אותה קלות לפני השימוש.

במדור הפעם בחרנו את הקינואה במגוון רחב של מתכונים: קרקרים ועד תבשילים, וכמובן בשלל סלטים, לחם ואפילו בעוגיות. נדמה שבמסגרת מנות הקיץ הקלילות שלנו - כבר לא חובה להיות צמחוני או טבעוני כדי ליהנות מהקינואה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ