26 מתכונים שיוכיחו שאין כמו במיה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשילי במיה
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

במיה, במיה, במיה. יש מי שסולדים מהמרקם הרירי והתחושה המעט שעירה שלה ויש מי שאוהב אותה בדיוק בגלל זה וגם היכולת שלה להיות רכה ומעודנת או נגיסה וקשיחה. במיה מעניקה גם בת טעם ייחודית לכל תבשיל, אבל הסיפור הגדול שלה מתחיל ונגמר במרקם.

פגישה עם חבר ששחזר תבשיל פשוט של במיה עם רוטב עגבניות שאכל פעם בסיני, לא הותירה אותנו אדישים. טסנו לשוק וראינו שהוא שופע בבמיות טריות, ירוקות ושעירות. שוב לא יכולנו להתאפק ואספנו כמה שיותר, לימים שעוד נתגעגע אליהן. כן, זוהי עונת הבמיה ואתם לא רוצים לשמוע מה שיש לנו לומר על אלה שחושבים עליה כעל חשופית, גרסת הירקות. עם זאת, ייתכן שרק קומץ קטן מבין הקוראי המדור נותרו עמנו עד השלב הזה, כי אין הרבה חומרי גלם שנויים במחלוקת כמו הבמיה. היא אולי שנייה רק לשנאה הלא מוסברת לכוסברה.

ואם בכל זאת מבקשים להפחית את רמת הדביקות של הבמיה, מה כדאי לעשות? ובכן, טכניקה אחת להפחתת הדביקות היא לנקות את הבמיה באופן בו חותכים רק את הגבעול, מעט מעל גובה התרמיל, מבלי לפגוע בו. טכניקה נוספת היא השריית הבמיה במים עם מיץ לימון או חומץ. דרך אחרת היא לטגן או לאפות או את הבמיה בחום גבוה, טרם השימוש בה. כלומר, אם הבמיה מיועדת לתבשיל - מטגנים אותה קודם לבדה ואז מצרפים את יתר המרכיבים. אפשר גם לעשות כפי שסבתי נהגה בעבר: על מנת להיפטר מדביקותה, סבתא היתה קוטמת אותה ומניחה בקערת ברזל שטוחה ומחוררת ומשאירה אותה לייבוש בשמש. לאחר מכן היתה מבשלת את הבמיה כרגיל או מטגנת אותה. לעתים, כשרצתה לפנק ממש, היא היתה משליכה את הבמיה לשמן עמוק ויצרה מעין צ'יפס מפתיע. מומלץ לנסות בבית.

כך או אחרת, כפי שמיד תראו - במיה עשויה להתאים למגוון רחב מאוד של מנות. נמליץ להתחיל מהמתכונים של אייל שני ומיכל וקסמן שנותנים עצות וטיפים יעילים לטיפול בבמיה ואז לצלול ליתר המתכונים: מבמיה כבושה ועד סביח, מחומוס ועד תבשיל עגבניות, מקארי טבעוני ועד סבזי. ואפילו יש קינוח.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ