מתכונשף: חריימה
סיר, תבשיל מהביל, אדום, חריף נעים, מתקתק מעגבניות שרי - השפית מרב דוידסון עם מתכון לחריימה
מסעדת ושתי אמנם כבר לא קיימת, היא הצליחה להותיר חותם על עולם הקולינריה הישראלי. בראש המסעדה עומדת השפית מרב דוידסון, בת 23. דוידסון היא קונדיטורית בהכשרתה ואת ניסיונה צברה במשך שנה וחצי במסעדת מחניודה הירושלמית.
"אני חושבת שהמנה הזאת מספקת מענה לכל דרישותיי מאוכל" אומרת דוידסון. "סיר, תבשיל מהביל, אדום, חריף נעים, מתקתק מעגבניות שרי, כל הירקות מטופלים כמו שצריך עטופים בפפריקה - הרמוניה מושלמת! והדג שלא מקבל שום צריבה מתבשל בתוך התבשיל ומתקבל רך רך. והחלה כמובן, שנועדה בדיוק בשבילו".
חריימה
מריכיבים
ל-6 מנות:
קילו וחצי דג (איזה שאוהבים, בורי, לוקוס, מוסר...)מפולט ובלי עצמות, מחולק למנות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות בעובי סנטימטר
1 גמבה אדומה ו-1 גמבה צהובה קלופות (עם קולפן) וחתוכות לחתיכות גסות
5 שיני שום שלמות קלופות
1 פלפל צ'ילי פרוס (פחות או יותר לפי מידת החריפות)
1 קילו עגבניות שרי תמר חצויות
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה (אפשר גם פפריקה מעושנת)
כוכב אניס
פרוסות לימון דקות
חצי כוס שמן קנולה
כוס מים
חצי כוס כוסברה
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר רחב, ומוסיפים חצי כוס שמן.
2. מתחילים לטגן את הגזר, הכרישה והגמבות. אחרי שהירקות השחימו, מוסיפים את השום והפלפל חריף. מטגנים עוד כשתי דקות, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים טוב טוב עם כף עץ ומטמיעים אותה בתוך השמן.
3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים אותן פנימה. כשהעגבניות מקבלות קצת צבע ומתחילות להתפרק מוסיפים את המים ומתבלים במלח ובכוכב אניס.
4. מניחים את הדגים בסיר, ומעל הכל את פרוסות הלימון.
5. מבשלים את החריימה עוד כ-15 דקות או עד שהדגים מוכנים.
6. מגישים את החריימה עם פרוסת חלה ומפזרים כוסברה על הדגים.
כתבות מומלצות

מחקר: התחזקות סופות שמדענים חזו ל-2080 מתממשת כעת

בין פייסבוק למדינה, אני מעדיף לחיות במדינה ושיסגרו את פייסבוק

גם הטבח בטקסס לא ישנה את עמדת השופטים השמרנים בעליון בארה"ב

בניגוד לכל מה שדמיינתי, יש לי ילד אחד חי וכך זה יישאר

שני אירועים דרמטיים קרו בטוקיו. העולם התרכז במה שפחות חשוב
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
