שימור הסביבה |

איך הציפו שימורי עגבניות איטלקיים את גאנה ולמה התאבדו חקלאיה?

יבוא מאסיבי של שימורי עגבניות גרם גל התאבדויות בקרב המגדלים בגאנה שפרנסתם נפגעה. גנאים רבים היגרו לאיטליה ועובדים בתנאים מחפירים בתעשייה שנישלה אותם. העיתונאית מתילד אובילאן מספרת מרומא על הסערה שחולל התחקיר האינטרנטי שערכה בנושא, ועל הגלובליזציה כולה בקופסת שימורים

דפנה ארד
דפנה ארד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דפנה ארד
דפנה ארד

יותר מ–4000 קילומטרים מפרידים בין איטליה לגאנה. כיצד בכל זאת מצליחה העגבניה האיטלקית לגרום לשינוי הרי־אסון במסחר, בטעם ובתזונה בגאנה? את התשובה אפשר למצוא בפרויקט העיתונות הדיגיטלי "הצד האפל של העגבנייה האיטלקית" ( "The Dark Side of the Italian Tomato").

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ