איפה אוכלים השבוע |

שבע הצעות לשבעה ימים

השווארמה הכי טובה בדרום, הבראנצ'ים שחייבים להכיר, מסעדה איטלקית מקסימה ובר הקוקטיילים הגדול הבא. כל המקומות לצאת אליהם השבוע

רותם מימון
רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רותם מימון
רותם מימון

האמת היא שהתלבטנו רבות בקשר לקיומו של מדור השבוע, שכן למי יש מצב רוח לצאת מהבית כשיש לחימה בדרום ועוד לא אמרנו מילה על הטילים על רוב הארץ. אבל חלק מניצחון וחוסן הוא להמשיך בשגרת החיים ובזה תמה הפוליטיקה במדור. קראו לנו אסקפיסטים, אבל גם בעתות מלחמה צריך לאכול, אז הנה שבע הצעות לשבעה ימים.

ראשון | שני | שלישי | רביעי | חמישי | שישי | שבת

יום ראשון 20.7

את השבוע ראוי וצריך להתחיל עם כמות סבירה של אלכוהול בדם ומה טוב יותר מאשר להנהיג מסורת של שעות שמחות שמשלבות את כל מה שאנחנו בדיוק אוהבים: לשתות ולשלם על זה פחות. ברחבי הארץ תמצאו לא מעט הצעות ל-happy hour (היכונו, בקרוב פינה במדור), אבל הפעם נתמקד בראשון לציון, שם ב-"55 דראפטס אנד מור" אפשר למצוא, כמה מפתיע, למעלה מ-55 ברזי בירה (וגם לא מעט בקבוקים) ולצדם צ'יפס אכזרי שרק בשבילו שווה להגיע לכאן. גורמה? שכחו מזה.

שותים ואוכלים: כאמור, אחרי שתזמינו את אחת הבירות (היי, יש כאן יותר ממה שתוכלו להכיל בפעם אחת), תתמקדו במה שהולך עם בירות הכי טוב: צ'יפס בלגי (לכו על החריף!) או צ'יפס בטטה, צלחת חריפים וטבעות בצל. לרעבים במצב מתקדם יש גם כריך קורנביף, פיש אנד צ'יפס, קבב טלה וגם פיתה דרוזית עם רצועות עוף בפנים.

Happy hour: בימים א'-ד' בין השעות 17:00-20:00 1+1 על כל הבירות.

בשורה התחתונה: בימים אלה סרט ובירה נראים כמו הבריחה הכי שפויה מהסרט שקורה בחוץ.

55 דראפטס אנד מור, המאה ועשרים 4 (מתחם יס פלאנט), ראשון לציון מערב

האפי אוור שמח גם לכםצילום: דרור כץ

יום שני 21.7

לא מעט אופציות ראויות מאוד לאכול בדרום, רק מחכות שתקפצו לשם – אם אתם במקרה בסביבה או אם באים במיוחד ואחת מהן היא המסעדה האיטלקית לוצ'נה, בתחנת הדלק בכניסה למושב אמונים שליד אשדוד. השף ירון חיון, בן מושב אמונים, פתח את המסעדה יחד עם אשתו ומנסה לעשות שימוש גם בחומרי גלם כמו ירקות מהמושב ולייצר תפריט ים תיכוני, שפוי (לפחות בתמחור) ומרענן.

שותים ואוכלים: השף חיון יצר תפריט שמשתנה לא מעט, בעיקר לאור חומרי הגלם הזמינים בשוק. בין המנות הקבועות אפשר למצוא חציל שרוף באש עם טחינה לבנה ועגבניות טריות, קרפצ'יו אינטיאס או סביצ'ה פלמידה, תלוי מה הביא הדייג. סלט קפרזה או הגרסה המקומית של השף עם לימון כבוש, אנשובי ופלפלים חריפים שחייבים לנגב עם הפוקצ'ה המצוינת של המקום. בעיקריות התפריט יציע פיצות (בין 40-48 שקלים), או פסטות טריות שמכינים במקום (אל תחמיצו את הפפרדלה בוטרגו) עם מחלקת רביולי מרשימה ואם אתם בעניין לדגים – קבב לוקוס שחתוך גס על הסכין או חצי קילו של סרגוסים יסגרו את הפינה.

בשורה התחתונה: אחת ההפתעות הטעימות בדרום.

לוצ'נה, תחנת הדלק סבן, מושב אמונים

יום שלישי 22.7

לפעמים שווה לצאת למילואים בדרום, ולו רק בשביל להגיע למקומות קטנים שאי אפשר לפגוש בדרך אחרת, והפעם נפלנו (בשמחה רבה, יש לציין) על השווארמה שבקלות קוטפת את התואר – השווארמה הטובה ביותר בדרום, אם לא אחת הטובות בארץ: השווארמה של כחלון בשוק נתיבות. היא לא זולה, אבל היי – בשביל איכות משלמים!

אוכלים ושותים: על אף שיש פה גם פלאפל וגם כמה שיפודים, למקום של ניסים כחלון מגיעים (ולא רק מנתיבות) קודם כל בשביל שווארמה. בפשטות יציעו לכם לבחור בין פיתה, לאפה או בגט ובין שני סוגים של שווארמה. הסלטים שנלווים בצד חורגים מההיצע הרגיל של בתי השווארמות הרגילים ושווים מילוי חוזר בפני עצמם, עם כמות של לפחות עשרה חדשים ביום כמו למשל סלטה משוייה (סלט עגבניות ופלפלים צלויים).

בשורה התחתונה: השווארמה הכי טובה בדרום.

השווארמה של ניסים כחלון, השוק העירוני, נתיבות

סיבה טובה לעצור בנתיבותצילום: רותם מימון

יום רביעי 23.7

אם לא יקרה שום דבר, הערב אמור להתקיים ערב מחווה לתושבי הדרום, שיצוין על ידי לא אחרת מאשר קהילת המבורגר ישראל (כן, כן יש קהילה כזאת). קהילת ההמבורגר היא קהילה שהקימו כמה פריקים של המבורגרים מרחבי הארץ ומדי שבוע מתפרסמים בה ביקורות ודירוגים על מקום כזה או אחר. הערב הזה נועד בבראש ובראשונה בעבור אנשי הדרום (ולכל השאר) לתת הפוגה קלה מהאירועים ולשקוע במה שחשוב באמת – בהמבורגר.

אוכלים ושותים: לצורך הערב המיוחד נרקח תפריט חדש בעלות מצחיקה (75 שקלים לכמות אוכל לא קטנה) ולמשל תוכלו לאכול כאן: מנות ראשונות למרכז שולחן (פלאפל מק אנד צ'יז, תפוחי אדמה מדורה, סלט קיסר, סלט עגבניות. למנה עיקרית: המבורגר כמובן (לסוגיו הרבים כולל צמחוני), תוספות מעל ובצד ושליש בירה. לבסוף יוגש קינוח משותף לשולחן.

בשורה התחתונה: אם זה לא יחזק את העורף, זה לבטח יחזק את הבטן.

הגראז', הרצל 151, ראשון לציון

המבורגרים של הגראז', יומנגס מאחוריכםצילום: באדיבות המקום

יום חמישי 24.7

אחד המקומות הלוהטים ביותר כרגע הוא בר הקוקטיילים – בל בוי, שפתח לפני שלושה שבועות המיקסולוג ואיש האלכוהול – אריאל לייזגולד. עם תפאורה ראוותנית ואפלוליות שכמו נכתבה במיוחדת בעבור המקום ובכל מקרה משהו שלא דומה לאף בר קוקטיילים אחר בתל אביב, כולל ההגשה ששוברת את השגרה (מתי בפעם האחרונה שתיתם קוקטייל שהוגש בתוך קונכיה או עם ברווזונים צהובים בצד?). החיסרון המרכזי: אפילו בזמן מלחמה אין שם מקום.

אוכלים ושותים: קודם כל מזמינים את אחד הקוקטיילים (אל תחלמו אפילו על לבקש קוקטייל מחוץ לתפריט או חס וחלילה להזכיר בירה) ואז מתפנים לתפריט הלא מאוד גדול, אבל בהחלט יצירתי שיצר השף עידו גרעיני עם מנות שבדיוק כמו המקום – חריגות בנוף: צ'יפס קייל, טרטר פילה מפורק, גיוזה אווז וההתמכרות החדשה: קלמארי עם בקבוקון צזיקי.

בשורה התחתונה: רף חדש בתחום הקוקטיילים בתל אביביים.

בל בוי, ברדיצ'בסקי 14, תל אביב

יום שישי 25.7

סוף השבוע הוא זמן טוב להתנתק קצת מהטלוויזיה והחדשות ולשים פעמיכם לכיוון עמק יזרעאל (רוב הזמן שקט כאן) ולפנות אל מושב היוגב. ומה יותר טוב מארוחה שמתבססת על חומרי גלם שנקטפו לפני כמה דקות ומוגשים לכם טריים? הכירו את השף דורון בר און, שבמטבח iCook שליד ביתו הוא מארח יחד עם אשתו לארוחות שף פרטיות וסדנאות בישול ובימי שישי פותח את המקום לקהל לארוחות בראנץ' וצהריים.

מה אוכלים פה? בראנץ' שחוזר להגדרתו המקורית, כלומר השילוב האולטימטיבי בין ארוחת בוקר לצהריים. זה מתחיל עם כל מיני סלטים וירקות, זיתים תוצרת בית, ריבה של אשתו של דורון, קרם פרש, סלסלת לחמים וחליטה מהגינה. כעת מתפנים למנה העיקרית 2 ביצים עין עם תפוחי אדמה "האש בראונס" ובייקון מטוגן, או טמאלה עם קרם שומשום וחמאת בוטנים, אומלטים, שקשוקה, קיש לוריין הקלאסי, כבדי עוף ביין, הואבוס ראנצ'רוס ועוד.

המחיר: 75 שקלים. בשביל קפה ומשהו מתוק תצטרכו להיפרד מעוד 35 שקלים.

מתי: הבראנץ' מתקיים בימי שישי בין 15:00-9:30.

דורון בר-און, מושב היוגב

השף המושבניקצילום: אורנה בן חיים

יום שבת 26.7

אחת הבעיות הידועות כשמטיילים בצפון בסוף השבוע היא איפה לעזאזל אוכלים מבלי ליפול למלכודת תיירים? ובכן, מושבוצ, מהמקומות הבודדים ברמה שפתוחים במשך כל השבוע, הוא התשובה. הבונוס: הקסם הגדול שנמנע לרוב ממי שמגיע בערב הוא החלון הגדול ממנו נשקף הנוף המרהיב של הרי הגליל, רמת הגולן והכנרת.

אוכלים ושותים: השיטה האהובה עלינו: הבופה. אחרי שמזמינים ביצים (שקשוקה עם פטה או צ'וריסו, ביצים עם בייקון ועוד), המזנון נפתח וממנו אפשר לבחור שמונה סוגים של גבינות וכמות נכבדת של ירקות להרכבה עצמית של סלט, יוגורטים וגרנולות ומעדנים לילדים. גולת הכותרת של המקום היא כמובן על הייצור העצמי, מהדגים הכבושים, דרך המאפים, הממרחים (חצילים רומני, זיתים ועגבניות), ועד לשישה סוגי מיצים שיסחטו לכם על המקום. קפה ותה עם צמחים מהגינה - חופשי.

המחיר: 60 שקלים למבוגר, 39 שקלים לילדים.

מתי: ראשון-שבת, בין השעות 8.30-11.00

בשורה התחתונה: זכרו את השם לביקור הבא שלכם בצפון.

מושבוצ, מושב רמות, רמת הגולן

זכרו את השם - מושבוצצילום: ארז רגב

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

רותם מימון

רותם מימון | אוכל

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ