מדן ועד אילת: מסע בעקבות האבטיח היקר ביותר בחופי ישראל

בשוק הוא עולה פחות משני שקלים לקילו, על החוף ערכו נוסק במאות אחוזים. יש לו מקום של כבוד בתרבות הישראלית, אבל לעתים נדירות עולה השאלה מדוע בעצם הוא עולה כל כך הרבה. מסעדנים, חקלאים ומתרחצים מנסים לשפוך אור על צדו האפל של האבטיח

דפנה ארד
דפנה ארד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דפנה ארד
דפנה ארד

לילה בתל אביב, לחות מקסימלית, על הגג של מלון מרינה בתל אביב, רגליים טובלות במים לצלילי מוזיקת לאונג'. אני מתלבטת בין שתי מנות בתפריט: מרק אבטיח ב–38 שקלים או אבטיח עם בולגרית ב–32 שקלים. המלצרית ניגשת ומודיעה שהמרק נגמר. בינתיים החבורה שיושבת מחוץ לבריכה, תיירים צעירים מרוסיה, כבר קיבלו את מנת האבטיח שלהם וחילקו ביניהם את המזלגות. הם נהנים וצוחקים ואוכלים, ואז נשמעת אזעקה. בנות נשלפות מהבריכה ונעטפות במגבות, צועקות "אמא'לה", רצות לכל הכיוונים, משפריצות. מישהו צועק שנמאס לו מזה. היירוט הראשון כבר יוצא לדרך דרומה על קו החוף. הברמן מבקש מכולם לרדת קומה אחת ולהיכנס למרחב המוגן. ובכל הבלגן, התיירים הרוסים היפים נשארים על כיסאות הנוח וממשיכים לאכול את האבטיח.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ