איך הפך הפרי המסריח בעולם לגלידה הטעימה בבנגקוק

הדוריאן, הפרי המסריח ביותר בעולם, הפך בגלידרייה קטנה לגלידה מתוקה מאין כמוה. האם גלידת דוריאן היא הגלידה המבחילה הטובה ביותר בבנגקוק

רותם מימון
בנגקוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רותם מימון
בנגקוק

בואו נדבר רגע על בנגקוק וריחות. בנגקוק היא עיר של הרבה מאוד דברים, אבל היא גם ובעיקר עיר של ריחות. ערב רב של ריחות שורר בה כל הזמן. מיסמין בכתרים המוגשים לפסלי הבודהה במקדשים ואצל שוזרות הפרחים ברחובות, ולהבדיל ריח הפיח ועשן המכוניות המחלחל עד כאב ראש. יש גם את ריח האוכל כשחולפים על פני דוכני הרחוב. ריחות הבשר על הגריל וריחו המשכר של סוכר שרוף ולעומתם ריח תסיסת הפיש סוס (רוטב הדגים התאילנדי) והדגים המיובשים ברחוב שאי אפשר לטעות בו. אבל יש גם ריח אחד שונה לגמרי, כמו חיבור כל הריחות הללו ביחד למשהו שיצא משליטה. כאילו במקום אחד נפגשו גרביים רטובים וביוב שעלה על גדותיו כשהוא גדוש בדברים שהשאירו אחריהם בני האדם, שאכלו משהו מת. או רקוב. כן, הוא מסריח במיוחד. לסירחון הזה אחראי דווקא פרי, מהנפוצים ביותר כאן במזרח אסיה ומישהו בשיא החוצפה (או האירוניה) עוד קורא לו כאן "מלך הפירות", זהו לא אחר מאשר – הדוריאן. התאילנדים מאוהבים בו ואפשר לראות אותו בערימות בכל מקום. המצב עוד סביר כשהוא מונח סגור בקליפתו הדוקרנית, הבעיה מתחילה כשפותחים אותו אל אוויר העולם. כאן אוכלים אותו כשהוא מקולף בצורה הטבעית, או מבושל עם קוקוס ומוגש כתחליף למנגו עם סטיקי רייס, בממתקים ובתבשילי קדירה שונים כחלק מתיבול הבשר. עכשיו איך כל הריח המזוויע הזה מסתדר עם מוצר מעודן וענוג כמו גלידה? שאלה טובה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ