אלאן דוקאס מפסיק להגיש בשר באחת המסעדות שלו

דוקאס החליט לא לבשל יותר בשר או להשתמש בשמנת במסעדתו במלון הפריזאי בן מאה השנים, פלזה אתנה, לדבריו: "משאבי הכוכב שלנו נדירים וחשוב שנעבור לצריכת מזון יותר אתית ומאוזנת"

דפנה ארד
דפנה ארד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דפנה ארד
דפנה ארד

אלן דוקאס, אחד השפים הצרפתיים המצליחים בעולם, החליט לא לבשל יותר בשר או להשתמש בשמנת במסעדתו במלון הפריזאי בן מאה השנים פלזה אתנה, לדבריו: "משאבי הכוכב שלנו נדירים וחשוב שנעבור לצריכת מזון יותר אתית ומאוזנת".

הוא הוסיף ואמר כי הוא מחפש יותר טבעיות במזון, ולכן הוא עובר למטבח יותר קליל באוריינטציה של ירקות, עם חומרי גלם צנועים יותר. תפריט המסעדה, שתיפתח מחדש מחר לאחר שיפוץ של המלון כולו, מבוסס על דגנים אורגניים, ירקות שגדלים בגני ארמון ורסאי, ודגים. בין מנות התפריט יש גם אורז שחור בתנור עם צדפות, קלמארי ותמנונים, ודג נזיר ים בבורגול קינואה וצדפות. גם בקינוחים צפוי מהפך - ללא שמנת ופחות חמאה וסוכר. מהמסעדה נמסר כי "מדובר בביטוי חדש של המטבח העילי הצרפתי העדכני". למרות השינוי, מחירה של ארוחה במקום עדיין כ-380 יורו לאדם.

אלן דוקאס. מהפךצילום: משה גלעד

לדוקאס חברת אחזקות שמפעילה 28 מסעדות בכל העולם, עליהן הוענקו לו 33 כוכבי מישלן (כרגע נותרו לו רק 21 כוכבים), ובנוסף 3 מלונות, בית ספר לבישול בפריז, ועסק ליעוץ והכשרה למסעדות. למרות שלא מדובר במהלך שהופך את המסעדה שלו לצמחונית או לטבעונית, ושהמסעדה שלו בקטאר עדיין מגישה מנת שוק גמל, הודעתו לסוכנות הידיעות אי־אפ־פי עוררה גלים בסוף השבוע האחרון: "האם זהו סופו של המטבח העילי?" צעקה כותרת ב"דיילי מייל" הבריטי, "אבי המטבח הצרפתי נהפך לצמחוני", התאמצו אחרים, אך כבר בשנת 2001 התגובות היו נסערות מול תפריט מבוסס־ירקות שדוקאס השיק במסעדת L’Arpège. ההצהרה והפצתה התגלו כהצלחה - כל המקומות במסעדה שנפתחת מחדש מוזמנים חודשיים מראש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ