מסעדות העילית בבריטניה משחררות את העניבה

בכתבה שהתפרסמה ב-Independent נטען כי מסעדות יוקרה רבות נפטרות מקוד הלבוש ומגבירות את המוזיקה. מסעדה אחת אפילו ויתרה על התפריטים

דפנה ארד
דפנה ארד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דפנה ארד
דפנה ארד

מסעדות המטבח העילי בבריטניה נפטרות מקוד הלבוש, מהשטיחים הכבדים, מהמפות הלבנות ומעניבות המלצרים, שוברות את הקיר הרביעי לטובת מטבחים פתוחים ומגבירות את מוזיקת ההיפ־הופ.

אליזבת קרטר, עורכת "מדריך האוכל הטוב" שיוצא לאור מאז 1951, ומסקר מסעדות, פאבים ובתי קפה בממלכה, טוענת שזן חדש של שפים נוטש את הגישה חמורת הסבר למסעדנות, לטובת חוויה משוחררת, רועשת וחברותית יותר.

בהקדמה למדריך שייצא לאור מחר (ב') היא כותבת ש"ביקור במסעדות הטובות ביותר בבריטניה, אינו מזכיר עוד את הדימוי הידוע של שירות רשמי ונוקשה, מאכלים עשירים ואקזוטיים, באוירה של 'פלצנות'. מסעדות טובות מספקות שירות קשוב אך קליל, קוד לבוש משוחרר, ואוכל יצירתי ומספק שמותיר חותם ומבוסס על תוצרת עונתית... בקיצור, המסעדות האלה נועדו לגרום הנאה".

היא התראיינה למהדורת יום ראשון של The Independent, וטענה שבמחיר של 85 ליש"ט לסועד, ארוחה מלאה במסעדת יוקרה עשויה להיות זולה יותר מכרטיסי כניסה למחזמר או לקונצרט רוק. "אך הרבה אנשים חוששים שאם ילכו למסעדה עילית הם ירגישו שלא בנוח, לא יבינו את שמות המנות בתפריט או שהאוכל יהיה עשיר מדי בשבילם, אבל זה השתנה. כיום גם אנשים רגילים לגמרי חוסכים את מיטב כספם כדי לאכול במסעדות העילית הללו, ומתייחסים לביקור בהן כחוויה תרבותית שאינה נופלת מביקור בתאטרון או באירוע ספורט לאומי".

השף קלוד בוסי ממסעדת Hibiscusצילום: Miyagawa

על פי הכתבה, בחודשים האחרונים בבריטניה מיטב המסעדות החלו להיפטר מאלמנטים יוקרתיים מסורתיים ומיושנים, כדי להיות נגישות יותר.

במסעדת Hibiscus, שמעוטרת בשני כוכבי מישלן, המלצרים עדיין לובשים חליפות אבל הם אינם נדרשים יותר להגיע בעניבות, השטיחים הכבדים נתלשו מהרצפה והטפטים מהקירות. השף קלוד בוסי הסביר שהסטנדרטים הגבוהים נשמרו אבל כך הלקוח לא מרגיש מאויים. במסעדת Le Champignon Sauvage אין יותר סומלייה. בעל המקום אומר שהוא מעדיף לשמור על המקום קטן וחברותי ושהסומליירים הקודמים היו יותר מדי מרוחקים מעם. במסעדת The Connaught בלונדון, שלה שני כוכבי מישלן, נפטרו לאחרונה מהתפריטים. כל לקוח מקבל לוח מהג'ונג מעץ מהגוני ועליו גולות עם שמות של חומרי גלם, ויכול לבחור את אלו שירכיבו את המנות שלו. השפית של המקום, הלן דרוז אמרה שזה יצר אינטראקציה מהנה עבור הלקוחות, שעוזרת להימנע מכללי הטקס ולאפשר סעודה יותר רגועה, ללא אותם תפריטים בכריכת עור קשה. כך על פי The Independent.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ