המנות המושחתות כובשות שוב את תל אביב

אחרי שנראה שנכנסנו לעידן של מנות בריאותיות בלבד, צצו לאחרונה לא מעט מקומות חדשים ובמרכזם מנות כמו ג'חנון, כנפיים, קוסטיצה וקוקילידה

נועם גולדשלגר ורותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נועם גולדשלגר ורותם מימון

יש המספרים שכאשר הבריטים שלטו בנמל עדן בתימן הם נתקלו לראשונה במאכל מקומי בצורת גליל. הם הוסיפו לו את המילה 'נון' (noon) להגדיר אותו כארוחת צהריים ומכאן הגיע השם ג'חנון. אחרים יסבירו בכלל את מקורו בשורש המילה ג'חן, שפירושו ניפוח ותפיחה, שאולי רמזו על מה שהולך להתרחש בקרוב בבטן. כיום בארץ הוא אחת ממנות הדגל של המטבח התימני שהפכו להיות אבן דרך במטבח הישראלי וספק אם קיים ישראלי שמעולם לא טעם אותו, על אף שהוציאו לו שם רע כגוש בצק שומני. באורח מפתיע, על אף היותו של הג'חנון מנת בוקר מובהקת, מעטים המקומות שהוא נמצא בהם באופן קבוע בתפריט (וכן, הקאמבק קצר הימים של נרגילה הותיר אותנו בהחלט לא מסופקים). לרוב נמצא אותו מתרכז בכמה דוכנים ומאפיות הפתוחות 24/7, במרכולים ופיצוציות עם תנור ג'חנון, הנמצא שם ליד הקופה וגם זה לרוב יתרכז בשישי שבת, מהבוקר ועד הצהריים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ