מסע קולינרי בין אנשי הגבינות ליצרני הנקניקים באיטליה

מסע בין היצרני הנקניקים ליצרני הגבינות בכפרים של מחוז לאציו באיטליה מגלה כי גם שם לא פשוט להיות יצרן קטן, אך ההסכם הבלתי כתוב בין החקלאים חושף כיצד משמרים מסורת ארוכת שנים

אורי מאיר צ'יזיק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורי מאיר צ'יזיק

את רוברטו הכרתי בשנה שעברה בסדנת הלחם שלי באיטליה. הוא ואשתו הביאו לי במתנה חומוס שחור (יותר נכון זרעי חומוס שחורים), ובשר משומר שהם הכינו בעצמם. הבטחתי להם שהשנה אני אבוא לבקר אותם בהרים והנה קיימתי. הנסיעה הייתה מדהימה, הנוף עוצר נשימה, ולמדנו קצת על ההיסטוריה של האזור. האזור התפרסם כבר לפני 2,000 שנה בגידול הכבשים ועד היום אפשר לראות בתמונות הלוויין את הדרכים הרומיות, אוטוסטראדות בפי המקומיים, תחומות בקירות אבן משני צידיהן שנועדו להעברת כבשים מאזור לאזור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ