זהירות, מתקפת טאקוס על תל אביב

אחרי שנים של הצלחה בינונית (במקרה הטוב) המטבח המקסיקני סוף סוף עושה את זה בארץ, כשבפתח: שתי מסעדות חדשות על טהרת אוכל הרחוב. אז איפה אוכלים אוכל מקסיקני בתל אביב?

רותם מימון
רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רותם מימון
רותם מימון

באחד מראיונות סיכום שנת 2011 באוכל חזה המסעדן יורם ירזין כי אחד הטרנדים שיתרגשו לפתחינו בשנים הקרובות הוא שובו של המטבח המקסיקני לחיינו. באותו הריאיון אמר ירזין כי לדעתו כי כבר בשנת 2012 יחזור המטבח לתודעה אחרי שנים שניסה להרים את ראשו בהצלחה חלקית מדי. לא מעט גבות הורמו לנוכח התחזית המקסיקנית הזאת ועל אחת כמה וכמה כשבאמת פתח המסעדן המצליח את הטאקריה בגן החשמל וגרם ללא מעט אנשים בתעשיית האוכל לנבא לו כישלון מהדהד בתחום. אז אמר ירזין כי דרושה מסעדה שתזכיר לישראלים כמה בקלות יכול המטבח המקסיקני להתחבב עלינו וכי זו הסיבה האמיתית לכך שהמטבח הזה מעולם לא הצליח לתפוס פה ברצינות. שנתיים אחר כך אפשר להגיד שירזין צדק. ולא רק מהסיבה הפשוטה שבמהלך השנתיים התרבו האופציות הראויות לאוכל מקסיקני מהיר, יעיל, זול וטעים (ראו בהמשך הרחבה), אלא כי אנחנו ניצבים שוב בפני מתקפה מקסיקנית שתתרגש עלינו בתקופה הקרובה ומטרתה לגרום לישראלים לעשות את התיקון עם המטבח הלטיני.

רותם מימון

רותם מימון | אוכל

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ