כּקרמבואים אחרי הגשם: תענוג עממי לימי החורף הקצרים

המעדן החורפי שצץ מדי שנה אחרי הגשם, הוא אמנם עממי ונפלא בפשטותו, אך אם מקלפים (בזהירות) את הקליפה מגלים סיפור לא כל כך פשוט ולא לגמרי תמים על מעדן דני מפואר וחגיגי, בן למעלה ממאתיים שנה (ועם לא מעט שמות גזעניים)

רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רוני קשמין

האגדה מספרת כי הקרמבו הראשון נולד בקופנהגן, דנמרק, במאה ה-18. בגרסתו הקלאסית, הוא נרקח משמנת (להבדיל ממרנג), שצוּפתה שוקולד מריר איכותי ויוּצבה על עוגיית חמאה. מכאן שמו של הקרמבו הדני- "לחמניית שמנת" (Flødeboller). מאז ועד היום, הוא הפך לסמלי ופופולארי, אך למרות היותו אהוּב, נפוץ וזמין ברוב המאפיות והמגדניות בדנמרק- בכל זאת, "לחמניית השמנת" היא מעדן שאינו נאכל בנקל אלא באירועים מיוחדים, כימי הולדת וחגים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ