לא רק פיתה עם לבנה: האישה שמשמרת את מסורת המטבח הדרוזי

שאדיה חליפה מהכפר מרר דאגה מכניסת רשתות המזון המהיר לכפרים הדרוזים, לכן החליטה ללמד את הדור הצעיר את סודות המטבח הדרוזי

רותם מימון
רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רותם מימון
רותם מימון

בתודעתו של הישראלי המצוי האוכל הדרוזי מתמצה בפיתה עם לבנה בטאבון, כזה מהסוג שרוכשים על אם הדרך בעת טיול בצפון. מרחיקי הלכת שכבר מבקרים בכפרים הדרוזים ויושבים לאכול במסעדות לרוב מסכמים את הביקור הנועז בפלטת סלטים, חומוס, לבנה ושיפודים – אבל המטבח הדרוזי, חבר נכבד בקורת המטבח הערבי, מציע הרבה יותר מזה. שאדיה חליפה מהכפר מרר, נכנסה אל המטבח בגיל 8 והתחילה לבשל כשהיא שואבת השראה מנשות הבית החשובות – אמה וסבתה. בשנים האחרונות החליטה שאדיה העובדת כמזכירה בבית ספר כי חשוב לשמור על הגחלת, בעיקר לנוכח השפעות חיצוניות ותהליך המודרניזציה ששוטף את הארץ בו הילדים מעדיפים המבורגר על פני עלי גפן ממולאים ופיצה על פני קובה נייה. זוהי בעצם הסיבה שהביאה אותה ללמוד ולהעמיק ברזי המטבח הדרוזי המסורתי, להבין מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך ולחנך את הדורות הבאים וכיום היא מלמדת את נשות מרר את סודות המטבח הדרוזי המסורתי.

רותם מימון

רותם מימון | אוכל

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ