המלצת השף |

איפה אוכלים ושותים בברלין?

השף ניר ויימן (מל ומישל) ממליץ על חמישה מקומות שיענו לכם על השאלה איפה לאכול ולשתות בבירת גרמניה, שרבים נושאים עיניהם ומכתתים רגליהם אליה. ושום מילה על מילקי

ניר ויימן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ניר ויימן, שף אורח

בשנים האחרונות הפכה בירת גרמניה, ברלין, למוקד השוואה לישראל בכל הנוגע ליוקר המחייה וקלות הקיום. מספר הכתבות והאייטמים שעסקו במגמת נהירת טובי בנותינו ובננו לעיר הגרמית היווה תחרות לא קלה לנושאים מיידים וחשובים לא פחות. אך אם נניח זאת בצד, עבורי ברלין היא בראש ובראשונה עיר ליברלית ובעלת רוח צעירה ומשוחררת, שבאה לידי ביטוי בכל דרך אפשרית. היא אכן עיר זולה בהשוואה לשכנותיה במערב אירופה. היא מציעה תרבות קלאסית לצד מודרנית וכל זאת בתפאורה ארכיטקטונית מושלמת ובנוסף, מדובר בעיר תוססת ואולי התוססת ביותר בכל הקשור לתחום חיי הלילה, הבילויים ותענוגות האוכל. האנרגיה הצעירה, החיה והבועטת זורמת ברחובות ומאירה את העיר בתאורה מחמיאה במיוחד, בה הכל קביל ובה אין זרים או משונים כי לכל דמות את המקום שלה ואת הכבוד הראוי לה.

בין ביקוריי בברלין פקדתי וסעדתי במקומות רבים. חלק היו המלצה חמה מחברים שמבינים אוכל טוב מה הוא, חלק מקומות שפגשתי בשיטוטיי בעיר הנצחית, את חלקם כבר שכחתי והיו גם כאלה שלא ראויים שיזָכרו.
המקומות שאני עומד לספר לכם עליהם נחקקו בזכרוני ובחיך שלי ואלו מקומות בהם אשוב ואבקר, אם כדי לטעום שוב את המנות שאהבתי בביקור הראשון ואם כדי לראות מה התחדש.

Cookies Cream

את המסעדה המקסימה הזו גיליתי לגמרי בטעות בדרך למועדון שיצאתי לבלות בו. ראיתי את המקום ואמרתי לעצמי שאני חייב לבקר בה, ואכן הגעתי למחרת. מדובר במסעדה צמחונית "היפסטרית" ביותר. האווירה צעירה ואין דרך טובה יותר לתאר אותה מאשר לכנותה "אווירה ברלינאית", והאוכל פשוט מעולה. את התפריט המשתנה והעונתי ניתן לבחון באתר האינטרנט המיוחד של המקום (לחצו על המשולש ועקבו אחר נערות הצבעונים עד לפתח המסעדה) כדאי מאד לא לפספס.

לאתר המסעדה

Peperoncino

מסעדה איטלקית מאד קטנה ציורית ואינטימית עם שולחנות מקושטים במפות משובצות. התפריט איטלקי קלאסי כאשר על הקיר לוח גיר עליו רשומות מנות מיוחדות ומתוחכמות יותר. מנהג יפה וראוי לשבח שהולם את רוחה החברתי של ברלין הוא "הגדרת התקציב", כלומר, (במידה ותרצו כמובן) תוכלו להגיד למלצרית כמה תרצו לשלם עבור הארוחה והיא תדאג להוציא מנות לפי התקציב הנקוב. בביקור האחרון בחרתי לטעום את מנת הקרפצ'יו שהייתה קלאסית וטעימה מאד ולינגוויני שרימפס חריף, מנה פשוט מעולה, חריפותה (לא מדובר בפיקנטי, מדובר בחריף!) של המנה המשובחת הוא מהטובים והמעניינים שפגשתי והשרימפסים, כיאה למקום האוחז באמות מידה אירופאיות, טריים ועסיסיים .

לאתר המסעדה

Van loon

מסעדה גרמנית שמגישה דגים ופירות ים. המסעדה ממוקמת בתוך סירה על נהר האוברהאפן (Urbanhafen) אך אל תמהרו לשפוט ולהכתיר אותה כמלכודת תיירים. זהו מוסד ותיק, מכובד ומוערך ביותר שהתפאורה הצפה בה הוא מתאכלס היא רק תוספת לדבר האמיתי. האזור בו עוגנת המסעדה פסטורלי מאד ולכן המלצתי היא לשכור אופניים ולטייל בסביבה הנעימה בדרכם אל המסעדה. אני הגעתי ל-ואן לון לאחר ארוחה דשנה ומהר מאד הבנתי את הטעות שעשיתי, הזמנתי קפה וקינוח ונעצתי מבטים בצלחות של שותפי למסעדה. הקינוח היה טעים המיוחד, והאירוח היה מושלם. מבלי כל צל של ספק, בביקור הבא שלי בברלין, אגיע ל-ואן לון כשאני רעב, מאד.

לאתר המסעדה

Bandol sur mer

מסעדת שף צרפתית עם השפעות גרמניות. השף המוכשר דואג לעשות שילוב מעניין בין הים ליבשה, לדוגמא פילה דג עם נקניקיית דם. זו מסעדה קטנה ואינטימית שאמנם לא ממוקמת בחלק המתויר של ברלין ויתכן שמכאן קסמה. העיצוב הפשוט והמעט מחוספס והקהל האוטנטי שפוקד אותה הופך אותה למיוחדת במינה בעייני. לאחרונה גם נפתח בצמוד למסעדה בר היין שלהם, מה שמאפשר המשך בילוי נעים וסולידי לאחר הארוחה המפנקת.

לאתר המסעדה

Monsieur Voung

מסעדה וייטנאמית אהובה מאד על מבקרים ישראלים, הממוקמת ב-Mitte, החלק הצעיר והיותר קולי של ברלין. באזור יש הרבה מסעדות וייטנאמיות אבל זו תמיד עמוסה ובסועדים. אני אוהב את העיצוב הצבעוני של המסעדה ואת התפריט שמורכב ממנות פשוטות עם טעמים עזים שאהובים על החך הישראלי, וזו ככל הנראה גם הסיבה שתוכלו למצוא ישראלים רבים הפוקדים את המקום. בשורה התחתונה, מדובר במסעדה זולה וטעימה. ממליץ בחום לשלב קוקטייל מתפריט הקוקטיילים המרתק של המסעדה המציע מגוון רחב של משקאות שנרקחו בהתאמה לתפריט האוכל ועל כן משתלבים איתו מעולה.

לאתר המסעדה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ