אוכל פולני זה לא רק גפילטע פיש

את הארגון החיפאי "פיאסט" ייסדו נשים פולניות שנישאו לערבים־ישראלים והגיעו לארץ. לאחר מכן הצטרפו אליהן גם יהודים יוצאי פולין. רגע לפני ארוחת חג מולד מסורתית שיערכו בחיפה, הם יוצאים נגד השם הרע שיצא למטבח שלהם

עופר אדרת
עופר אדרת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עופר אדרת
עופר אדרת

אם עד היום חשבתם שאוכל פולני זה גפילטע פיש וטשולנט בתוספת קישקע, כנראה שלא פגשתם את בתיה רובשקביץ' מהקריות. בפולין, המולדת ממנה לא התנתקה מעולם, היא נקראה ברברה. אם תנסו לקרוא לה "ברברה", עם הטעמה בב' הראשונה, כמו שנהוג באנגלית, היא לא תענה לכם. כפולנייה גאה היא מקפידה על הגייה נכונה של שמה: בר-בא-רה, עם הדגש דווקא בב' השנייה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

עופר אדרת

עופר אדרת | אוכל

יליד 1981 מתל אביב, כתב "הארץ" לענייני היסטוריה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ