מסע בעקבות הסטייק המושלם

הסרט התיעודי "הסטייק כמהפכה" הוא הרבה יותר מסיפור על בשר. הבמאי, פרנק ריבייר, מסביר למה הוא מציג בסרט פרות חמודות אך לא משחטות, קורא לחזור לחקלאות מקומית ומגלה איפה באמת נמצא הסטייק הטוב בעולם

דפנה ארד
דפנה ארד
דפנה ארד
דפנה ארד

ביס אחד שנגס בסטייק אמריקאי הוביל במאי סרטים צרפתי למסע בינלאומי בחיפוש אחר הסטייק הטוב ביותר בעולם. פרנק ריבייר הוא בן למשפחה של מגדלי בקר, אבל הפילה והסינטה שהוגשו לו במסעדת "פיטר לוגר" בניו יורק היו נתחי הבשר הטעימים ביותר שהוא אכל אי פעם. אלא שתחושה מרירה של החמצה פגמה בטעם הנפלא שהיה בפיו: עד אותו הרגע הוא היה בטוח שהבשר הצרפתי שמשפחתו מגדלת הוא איכותי ומובחר, אבל אז, במסעדת הבשרים שנוסדה בשנת 1887 בשכונת ויליאמסבורג שבברוקלין, הוא גילה שכל חייו הוא הילל גרסה חיוורת, חסרת טעם וקשה של הדבר האמיתי. ריבייר לא שקל לאמץ טבעונות עד לטיול הבא לניו יורק; התהיות שלו התמקדו בשדות הטעם והתרבות, ובהן בחר לעסוק בסרטו התיעודי "הסטייק כמהפכה" - Steak (R)evolution - שיוקרן ביום ראשון הקרוב ב"פסטיבל הקולנוע היהודי ה-16" בסינמטק ירושלים במסגרת סדרת הקולינריה והתרבות "דליקטס" בניהולה האמנותי של רונית ורד (מוסף "הארץ") וישודר בהמשך גם ביס דוקו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ