איך אומרים כשר ביפנית? מסעדה כשרה ראשונה נפתחת בטוקיו

כבר לא אבודים בטוקיו: "המקום של חנה" - המסעדה הכשרה הראשונה בטוקיו נפתחת בימים אלה לקהל. בתפריט: שיפודים, פלאפל וגם גפילטע פיש. אז איפה עוד תמצאו חומוס - צ'יפס - סלט בטוקיו?

רותם מימון
רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רותם מימון
רותם מימון

לא מעט מטיילים ישראלים ואנשי עסקים שומרי כשרות מכירים היטב את הבעיה – טוקיו היא אחת הערים היפות בעולם, הקניות בה נהדרות גם אם יקרות, חיי הלילה בה סוערים והרפתקניים – אבל איפה, לעזאזל, מוצאים בה אוכל כשר? אמנם מבחינה קולינרית טוקיו היא אחת מבירות הקולינריה הגדולות והחשובות בעולם, יעידו על כך מספר המסעדות המופיעות ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם שמוצאם מטוקיו, אך יחד עם זאת נראה שמטבח אחד כמעט נפקד ממנה לחלוטין. ולא, דוכן פלאפל, טעים ככל שיהיה לא תמיד עונה על הצורך הזה. כשחושבים על זה, אפילו הצמחונים והטבעונים במצב טוב יותר משומרי הכשרות. מסעדות ישראליות בהן חומוס בר ומסעדות ים תיכוניות, דווקא יש בעיר, אך הן אינן כשרות כמובן.

בדיוק על הצורך הזה באה לענות מסעדה חדשה וקטנטנה שנפתחה בימים אלה בבירת יפן, עם כשרות רשמית וכל הטקסים הנדרשים מסביב. כמו במקרה של צ'אנג מאי, בנגקוק, מומבאי וקטמנדו ולא מעט מקרים נוספים בהיסטוריה של מסעדות כשרות במזרח, גם המסעדה החדשה – "המקום של חנה" תתפוס את מקומה בבית חב"ד ובמקרה הנוכחי הנמצא בשכונת Takanawa במרכז טוקיו. לרוב, היו המסעדות בבתי חב"ד הסנוניות שאיפשרו אחר כך אביב של מסעדות כשרות נוספות באותם המקומות.

היוזמה למסעדה החדשה באה מתוך בית חב"ד עצמו וביוזמת שליח חב"ד לעיר – הרב מנדי סודקביץ', שקרא למסעדה על שם אשתו – חנה. המסעדה שנהגתה כבר לפני מספר שנים הייתה אמורה להיפתח במאי האחרון, אך בגלל עיכובים אדמיניסטרטיביים החלה לפעול רק בשבועות האחרונים ובמסגרת הרצה באירועים סגורים, משבוע הבא תיפתח כבר ככל הנראה לקהל הרחב. המקום עצמו יכיל כ-15 מקומות ישיבה בפנים ועוד כ-50 בגינה.

טוקיוצילום: בלומברג

הרב סודקביץ אמר לסוכנות הידיעות היהודית JTA כי על אף שבשנים האחרונות ירד מספר היהודים בעיר וגם הצונאמי פגע במספר הישראלים המבקרים ביפאן, הוא פותח את המסעדה כשהוא אופטימי. המקור לאופטימיות מגיע בזכות שיתוף פעולה שנחתם זה מכבר בין ישראל ליפן ואמור להזרים יותר תיירים ישראלים למדינה, כשמספרם הנוכחי עומד על 13,000 בשנה. ההסכם החדש מאפשר לישראלים המבקרים ביפן לקבל ביתר קלות ויזת עבודה לשנה.

ומה בתפריט? אוכל ישראלי כשר כמובן ובין ההיילייטס – מנות גריל וגם חומוס, שקשוקה וחצילים. עכשיו נותר לגלות כיצד תתמודד אחד הבירות הקולינריות הגדולות והחשובות בעולם עם כניסתה של מסעדה כשרה לרשימה.

הכתובת: 1-5-23 Takanawa Minato-ku

איפה עוד תוכלו לאכול חומוס-צ'יפס-סלט במסעדות ישראליות בטוקיו?

דיוויד'ס דלי – אולי המסעדה הישראלית המוכרת ביותר בטוקיו מציעה "אוכל טרי מישראל" ובפועל את מיטב הלהיטים מהמטבח הישראלי והיהודי, אך אינם בעלת תעודת כשרות. מה תוכלו לאכול כאן? רגל קרושה וגפילטע פיש, ממולאים, חומוס, קציצות, קבב ושניצל ואיך אפשר גם בלי סלט ישראלי קצוץ דק.

פרטים נוספים כאן

שמיים – המסעדה הישראלית הוותיקה ביותר בטוקיו, מציעה אף היא את המנות הישראליות המוכרות ביותר – ממרק שעועית ופלאפל, עבור בשיפודים וחומוס וטחינה, ועד שישליק ומג'דרה.

פרטים נוספים כאן

טעים – אם נתקלתם בשלט TA-IM הגעתם למקום הנכון. אולי הפתעות מיוחדות בתפריט אין כאן, אבל בכל זאת ינסו להגיש מנות ישראליות בתלבושת יצירתית משהו. וכך תקבלו קבב על מקלות קינמון, מטבחוה, חומוס עם בשר, חציל שרוף עם טחינה ועוד. פרטים כאן.

הכתובת: 1-29-16 Ebisu, Shibuya-ku

Pita The Great – עוד דוכן פלאפל משודרג שצבר לעצמו קומץ מעריצים לא קטן, בזכות הכנת הפיתות במקום והפלאפל "הטבעוני" שמושך את צעירי יפן. המקום נפתח ב-1993 ונחשב לאחד המקומות הוותיקים ביותר בטוקיו המגישים פלאפל. כדי לקרוץ ליפנים מכינים במקום לא רק את הסלט הישראלי, החומוס והצ'יפס, אלא גם טופו פריך, דלעת וברוקולי.

הכתובת: ATT Shinkan 2F, Akasaka 2-11-7, Minato-ku

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רותם מימון

רותם מימון | אוכל

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ