הספרים וסדרות הטלוויזיה שיהפכו אתכם לבשלנים טובים יותר
שני ספרים ושתי סדרות טלוויזיה שחורגים מהתבנית המוכרת והשחוקה, יהפכו אתכם לא רק לבשלנים יותר טובים, אלא גם לכאלה שמבינים מה הם עושים במטבח
אנו חיים בתקופת זמן מופלאה מבחינת זמינות וחופשיות המידע. האינטרנט ותנועת הקוד הפתוח הן רק חלק מהתופעות אשר החלו להתפתח במקביל כבר בשנות השמונים ומהוות חלק מתהליך הדמוקרטיזציה ההולכת ומתגברת של המידע. לא מפתיע, אם כן, שבאותן השנים החלו מדענים כמו ניקולס קורתי השוודי והרווה תיס הצרפתי לאסוף, לאגד ולאחד את מדעי האוכל שהיו עד אז מבוזרים בדיסציפלינות המדעיות השונות. בשנת 1988 טבעו השניים את הביטוי "גסטרונומיה פיסיקאלית ומולקולרית" אשר התייחס למחקר המדעי של שיטות הבישול המסורתיות. במרוצת השנים הפכה התנועה המדעית לגורם המשפיע ביותר על אמנויות הקולינריה ואחד מעמודי התווך החדשים של הבישול המודרני. לפניכם רשימה חלקית, שני ספרים ושתי סדרות טלוויזיה, שמהווים ביחד מקורות מידע והשראה לבישול מבוסס עובדות.
כתבות מומלצות

"שבית המשפט יילך להז***": הכוכבים מוחים על ביטול הזכות להפלות
במידה רבה, זהו סיפור כישלונו של השמאל הישראלי כולו
