חמש מנות החמין הטובות בתל אביב
סוד הקסם של החמין הביתי הוא ההכנה שלו ובעיקר ההמתנה אליו. אבל בדיוק בעבור מי שאינו רוצה להכין ואין לו סבלנות לחכות, הנה חמישה מקומות שמגישים חמין נפלא, לישיבה במקום או לקחת הביתה
החורף ההפכפך בא לנו בטוב עם הפוגות קצרות בין הממטרים. רק בשישי בבוקר אנחנו מתפללים לגשם של ממש, כזה שילך ויתחזק, יסחוף אותנו אל תוך השבת ויאפשר להתמסר לארוחת השבת האולטימטיבית. סיר חמין מהביל שאוכלים לאט לאט, ליד נהרות בירה קרה או וודקה קפואה, מלפפונים כבושים וחזרת. כזה שאחריו אפשר רק לחלום על שינה מתוקה או להגשים. אבל לא תמיד יש לנו כוח לטרוח על החמין בעצמנו, להתקין את המנה המחושבת, להנדס את חומרי הגלם בסדר מופתי, מתוכנן היטב, שיבטיח שחמחמות פריכה לצד מאזן נוזלים מדייק וביצה חומה במידה, שמנמנה ושזופה. ובעיקר – להמתין, שהרי זה בסופו של דבר אחד התבלינים שהופכים את החמין הביתי לכזה טעים. לימים כאלו בדיוק, נולדו המקומות שיטרחו בשבילכם. שווה להתארגן מראש ולאסוף את החמין כבר בחמישי או שישי.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
ליבי שפרלינג | אוכל
כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"
כתבות מומלצות
במידה רבה, זהו סיפור כישלונו של השמאל הישראלי כולו
האם ייתכן שמגע עם האדמה משפר את המערכת החיסונית?
מתחת לאף של פינושה, השגריר הישראלי הציל מאות צ'יליאנים ממוות

אנחנו נתקלים במילה הזאת כל הזמן, מעטים יודעים מה מקורה
