שלוש שנות הכנה: הכירו את ה'פונזושי', הסושי העתיק בעולם

טעם של קוויאר, ארומה של בית שימוש וכינוי סקסי במיוחד ("סושי פרושוטו") הם שריד של למעלה מאלף שנות סושי מסורתי. עכשיו גם המערב החל לגלות עניין בטכניקה העתיקה, אבל לא בטוח שהוא יצליח ליפול בקסם המיוחד של "מקור הסושי בעולם"

איתן לשם
איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
איתן לשם
איתן לשם

על גדת אגם ביווה שבמרכז יפן מייצרת משפחת קיטמורה את הסושי הנדיר בעולם במשך 18 דורות - מאז 1614. 'פונזושי', השריד האחרון ממשפחת הסושי 'נארסושי', נעשה מדג שנכבש במלח למשך שנה, זאת אחרי שמוציאים ממנו את חלקיו הפנימיים אך משאירים אותו שלם. לאחר מכן הוא משומר, עם אורז וחומץ אורז בחבית מיוחדת, למשך שלוש שנים. ישנם דגים שנשארים בכבישה גם אל תוך השנה הרביעית, וכך יוצרים את הסושי בעל זמן ההכנה הארוך ביותר בעולם.

כתבות מומלצות

לייבזון עם המפגינות. לא מצאה או לא חיפשה

״תמונה מורכבת״, סיכמה יונית לוי את הדיווח. ככה לא עושים חדשות

סרינה וויליאמס מתאמנת על הדשא במגרש המרכזי, לקראת טורניר ווימבלדון

אחרי שנה בלי טניס ומאמן, סרינה מתכוננת לקאמבק. או לפרישה

אלברט אסקולה ואסי אסקולה ב"אין עוד אהבה כזאת"

יש רק אירוע אחד ברזומה של אסי עזר שלא התנהל מול המצלמה

MADE BY MAC 

12.04.2004

ביטחון המדינה לפני הכל. זו בדיוק הליבה של תרבות האונס

הפריטים המוצעים למכירה. הוצגו בבית החוקרת מאז הניסוי

נאס"א מנסה להשיב לידיה אבק ירח ושלושה תיקנים מתים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ