לא רק פרושוטו: מסע בעקבות הנקניקים המפורסמים של איטליה

הפרושוטו הוא אמנם מלך הנקניקים האיטלקי, אך הוא לא היחיד. מהמורטדלה של בולוניה ועד הפנצ'טה של נאפולי, מהברזאולה ועד הנקניק שבאמת צריך להיות בקרבונרה (ולא, זה לא בייקון)

דוד שושן שף
דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן

המטבח האיטלקי, גם אם בשינויים מהותיים מהמקור, מתחזק אהדה עולמית מתמדת הרחק מארץ מוצאו. יש משהו בשילובי הטעמים, הפשטות והמבחר שהפכו אותו לאהוב ונגיש בעת ובעונה אחת. לצד זאת, כל מי שביקר באיטליה, חווה איזשהו שוני בין הטעמים ה"איטלקיים" המוכרים ובין אלה שטעם בביקור עצמו. יש מי שהתאכזב ומי שגילה עולם חדש. נקניקים הם מחומרי הגלם שנמצאים בשימוש תדיר באיטליה, אך כמעט ולא מיוצאים אל מחוץ למדינה, בוודאי שלא בסדר גודל שמביא אותם לתודעת הקהל הרחב. הנקניקים הם מפתח חשוב להבנת המטבח האיטלקי והמקום שהם תופסים בתרבות הקולינרית של המדינה.

דוד שושן שף

דוד שושן | אוכל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ