אוממי? יש טעם חדש בעולם – קוקומי, והוא יהפוך אוכל גרוע למעולה

גילוי הטעם החדש על ידי מעבדות ביפן הוביל לפיתוח אבקה משפרת טעם, שעשויה להפוך מזונות עתירי שומן לבריאים יותר אך גם בעלי טעם משובח יותר – מונוסודיום גלוטמט, הדור הבא

איתן לשם
איתן לשם

קערת מרק דאשי בליווי אצות קומבו הטרידה את מנוחתו של הכימאי היפני קיקונה איקדה, שגילה כי זיקוק של אותה אצת קומבו יוביל ליצירת חומר שאחראי על אותו הטעם המיוחד ההוא. החומר שסונתז מהאצה הפך למונוסודיום גלוטמט, והטעם הנעלם – שעד היום יש שמתווכחים על עצם קיומו – הוא האוממי המפורסם. כמעט 120 שנה אחרי, נוחת טעם חדש על חופי העולם המערבי, שצריך להחליט מה הוא עושה איתו. "קוקומי" הוא השם של הטעם החדש, שכמו האוממי, גם הוא כזה שקשה להגדירו, אך חשיבותו להבנת ההנאה שלנו מהאוכל היא משמעותית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ