כתבת מגזין בדיקה איגור - הארץ - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כתבת מגזין בדיקה איגור

לכתבה

פריקים של קומדיות רומנטיות או מעריצים בסתר את יו גרנט? זה הזמן להשוויץ. לקראת ולנטיין, קבלו מאתנו השראה עם חידון אינטראקטיבי ודביק של מיטב הביצועים

תגובות

אם נוף הימה הלאומית אינו מספיק, הנה עוד כמה סיבות מעולות להתניע את האוטו ולצאת לנפוש סביב הכנרת. מחוויית דיג עם עלות השחר, סיור קולינרי וטעימות של פירות אקזוטיים בבוסתן הלבונה בשעת ערביים, ארוחת שף במטבח ערבי עילי במגדל או סעודה שכולה תאוות בשרים בעין גב. וזה עוד לפני שהזכרנו את המילה "פיקניק" והצורך להצטייד בקצת מזון לדרך. אז נכון, המצאי הקולינרי המקומי בסביבות הכנרת אולי לא ירעיד את אדמתכם (אגב, רגוע כאן נכון להיום), אבל כן תמצאו כאן את אחד הסטייקים המשובחים ואת הפיצה הנפוליטנית הטובה בארץ.  

אפיק גבאי

רוטנברג ומלכה כהן

*
חזור
למעלה

בעמק המעיינות, מרחק השקפה מירדן, נטועה "רוטנברג", מסעדת שף מקומית, עונתית ומיוחדת במינה, כזו ששווה ביקור ולא נגזים אם נאמר גם הגעה במיוחד לגשר הישנה. חלק מהמנות כאן מותקנות ממתכונים בני מאות שנים שהפיחו בהם חיים חדשים, תוך שימוש נרחב בתוצרת מקומית של חקלאי האזור ויצרניו לצד גידולים טריים ועונתיים מחלקות הירק, מטעי הפרי וגינת התבלינים שמקיפים את מתחם המסעדה, מליים ולימונים, דרך חרוב או זיתים ועד מנגו, תאנים, אשכוליות דם או צלפים; לכן גם מתחלף התפריט מעת לעת, ומשתנה בהתאם לעונות השנה ולתנובת האדמה. בראשונות סלט עגבניות אביב (או קיץ, עם צנוניות, חציל קלוי, נענע וגבן חמצמץ ממחלבת ברקנית עם קשיו קלוי); קובה-נייא, בקר נא ("חי בריא" ממרעה גולן) עם סלסה ורדה ביתית, מיונז פלפל מותסס ושיפון; למנה עיקרית: מוזלי מלוח עם ירקות קלויים, שקדים ויוגורט קשיו; או קרעי פסטה טרייה עם זוקיני, גרידת לימון, שום ובזיליקום; פילה מוסר בקראסט הדרים עם תבשיל מנגולד ופירה; ולקינוח, פלטת גבינות של "ברקנית" עם יערת דבש ושקדים קלויים. וכמובן, יין מצוין לכל אורך הארוחה.

רוטנברג, גשר הישנה

אפיק גבאי

מלכה כהן

ממש בסמוך למסעדת "רוטנברג" מפעילים בני הזוג הילה רונן סהר ויזהר סהר, בעליה של רוטנברג גם את "מלכה כהן", מאפייה ומעדנייה שקרויה על שם האופה הראשונה והמיתולוגית של קיבוץ גשר וגם בה, כמו ברוטנברג, תמצאו מתכונים משוחזרים ומשובצי נוסטלגיה, שמקפלים בין קמח, חמאה וביצים גם מתכונים ישנים של קיבוצי הסביבה ויש בהם רמז וזכר לימיה הראשונים של המדינה. אחרי, לפני או בלי קשר ישיר לארוחה דשנה ושתיית יין מרובה במסעדה הסמוכה, תוכלו להצטייד כאן בעוגות, חלות, לחמים שונים ודליקטסים נהדרים, לנשנוש צדדי או כצידה לדרך הארוכה (נניח) הביתה. אל תפספסו את עוגת "מינקה", עם ממרח שוקולד "מינקה" הקרוי על שם מי שרקחה אותו לראשונה, בשלנית מקיבוץ אפיקים; פאי לימון עונתי; לחם משובץ זעתר מהגינה; כבושים ומחמצים ביתיים כמו צלפי הליקוט של המקום, עגבניות מותססות, חציל כבוש ועוד. 

גיל אליהו

צל תמר

מלכה כהן, גשר הישנה 

צל תמר היא מוסד ותיק וידוע בסביבת הקיבוצים בכנרת. המסעדה הכפרית, מוקפת גן ולה דק רחב ידיים, אולם פנימי ושולחנות ישיבה שונים לבחירתכם, מהווה פתרון נפלא לארוחות שישי משפחתיות, בקרים זוגיים, ובכלל - סוגרת פינה עם תפריט מגוון שכולל את מיטב הקלאסיקה המודרנית המקומית: מסלטים, דרך חציל בגריל או כרובית בטחינה, מנות בשר ופירות ים (והמבורגר, כמובן) וכן מנות שמופקות מהטאבון שבמקום, כפוקאצ'ות ופיצות - מפפרוני ועד אנשובי, דרך פיצה טבעונית עם ירקות קלויים ולא פחות חשוב מכך, הכל במחיר שמסביר פנים למשפחות מרובות ילדים (ועסקית ילדים ב-45 שקלים). בנוסף, מציעים כאן ארוחות בוקר כפריות וזוגיות, מותקנות ברובן על בסיס חומרי גלם מקומיים (118 שקלים לארוחת בוקר זוגית) ותפריט אלכוהול נאה שכולל וויסקי ובירות לחובבי הז'אנר וכן חנות יין שברובה יינות מקומיים פועלת במקום. 

דניאל לילה

פרסקה

צל תמר, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקוב איחוד 

אפשר שתפספסו בקלות את פיצה "פרסקה" של הפיציולו יוני אברהם, והיא פנינה קולינרית אמיתית שראויה להפוך לאבן דרך. פרסקה היא ודאי אחת הפיצריות הנפוליטניות הטובות בארץ, ולמרבה הצער – לא מספיק מכירים אותה, כנראה בשל מיקומה עמוק בתוך קיבוץ מסדה. ב"פרסקה" נאפית פיצה נפוליטנית מסורתית "ממש כמו בנאפולי": פריכה ופציחה מחד אך גמישת בצק ונוזלית מאידך, כך שהיא נאכלת בסכין ומזלג. בנוסף, כמו כדי לפנות לרציניים בלבד (ולא כדי להקשות) מגיעה כאן הפיצה בגודל אחד, בעיגולים אישיים ולא במשולשים, ויוצאת עם עלי בזיליקום מעליה דרך קבע. הפיצות נאפות בטאבון אבן שנבנה במיוחד על ידי דור שלישי לבוני טאבונים מנאפולי ואפילו את העץ המשמש להסקתו מייבאים מאירופה. מידה זהה של הקפדה ותשומת לב לפרטים תמצאו גם בחומרי הגלם ובכל שלב בתהליך ההכנה, מההתפחה הארוכה, דרך בזיקת שמן הזית על הבצק בתנועה מהירה ועד האפייה הקצרה בחום גבוה. בשורה התחתונה, יש כאן פיצה לא פחות ממושלמת, וכזו ששווה לנסוע עד קיבוץ מסדה בשבילה. ואם כבר עשיתם את כל הדרך, אל תאכלו כלום בדרך ואל תתלבטו: התחילו עם הפיצה הנפוליטנית המסורתית, ועברו לאחת פרועה יותר כמו פיצת תפוח האדמה "מדורה", שמגיע עם קרעי תפוחי אדמה ("מדורה"), מוצרלה טרייה, בצל ירוק, קרם פרש ומיץ לימון מעליה (אם בנמצא). אל תהססו לשדך לארוחה גם כוס פרוסקו תוסס או אפרול שפריץ להשלמת החוויה האיטלקית, כל עוד יש נהג תורן או חדר מוזמן במלונית סמוכה, כמובן. בשורה התחתונה, אחת הפיצות הטובות בארץ, אם לא ה-פיצה, ואל לנו לקחת אותה כמובנת מאליה.

רמי שלוש

1910

פיצה פרסקה, קיבוץ מסדה, עמק הירדן

בכניסה לדגניה א', בחצר מוריקה ובין מבני אבן המספרים היסטוריה, תמצאו את 1910, מסעדת שף איטלקית-ים-תיכונית. על המטבח שלה מופקד השף עודד שוורצברד ויחד עם הפסטורליה של החצר הקיבוצית בה היא ממוקמת, היא אף קרויה על שם שנת היווסדה של הקבוצה, לימים דגניה. כיאה למסעדה שהקו בה הוא איטלקי וים-תיכוני, תמצאו כאן אלו לצד אלו, מנות איטלקיות לצד מזרח תיכוניות, אבל גם כאלו שהן מעין פיוז'ן. בין שלל פוקאצ'ות ופיצות שנאפות בתנור לבנים שיובא מאיטליה, תמצאו פיצה אחת שהיא בעצם סינייה, כשהיא סוחבת על גבה בשר בקר, טחינה לבנה, פלפל צ'ומה ופטרוזיליה. זאת ועוד, תמצאו כאן מנות איטלקיות קלאסיות כמו ריזוטו, קנלוני וניוקי אבל גם סלט כל-ישראלי. אותו אי-סדר היברידי נשמר גם בחזית הקינוחים (הו, הקינוחים) כשתמצאו פה, זה לצד זה, מילפיי עם קרם מלבי, טירמיסו עם קרם מסקרפונה, יין מרסלה ואספרסו; פנקוטה קרמל או פאדג' ומוס שוקולד עם קרם טונקה, שטרויזל וגלידת קרמל מלוח.

אסף רונן

על הנהר

1910, דגניה א'

במתחם הירדנית שבקיבוץ כנרת, על גדת הירדן ובמרחק פסיעה קלה מהכנרת ממוקם "על הנהר", ביסטרו נעים שטובל בנוף, עם תפריט אקלקטי שמאגד מנות מהמטבח האיטלקי והים תיכוני. עם רדת ערב המסעדה משנה אופיה והמקום הופך למוקד בילוי לילי שמושך אליו את צעירים האזור כמו גם תיירים ועוברי אורח שנקלעו אליו במקרה. בהתאמה, תמצאו כאן גם אלכוהול ובפרט, קוקטיילים שהולמים את האווירה. בין האחרונים תמצאו למשל את ה"טרופיקנה", קוקטייל מבוסס רום, שקדים, ליים ואננס; או את ה"יוזו מוג'ו", קוקטייל מבוסס ג'ין, יוזו, ליים ובזיליקום. בגזרת האוכל תמצאו זו לצד זאת מנות כמו קרפציו טונה עם אבוקדו; סלט פטריות וקלמרי; פילה בקר עם ירקות שורש בתנור ופירה תפודים ברוטב שמנת, ברנדי ופלפל; פילה דניס עם ריזוטו כרובית, פיצות כפיצה עם ארטישוקים או פלפלים חריפים ופטה, ועוד. בקיצור, המקום לשתות בו קוקטייל בבריזה של שעת ערביים או לאכול בו ארוחה קלילה בכל שעה אחרת.  

יהל הררי: דרך הצילום

שירת הבשר

על הנהר, מתחם הירדנית, קיבוץ כנרת

בקבוצת כנרת פועלת, קצת מתחת לרדאר ושלושה ימים בשבוע (רביעי עד שישי) מסעדת "שירת הבשר" והיא מסעדת הקונספט של הזוג שירה ואלעד קורנפיין ובמרכזה - מעשנה המפיקה נתחי בשר מעושנים, מאסאדו כבש (האלוהי, יהיו שיעידו), דרך צלעות בקר, חזה אווז וכמובן, נתחים פופולריים כאנטרקוט או פילה. זאת ועוד, תמצאו כאן מטעמים מיוחדים שקרניבורים יתענגו עליהם וביניהם חלה במילוי בשר וקדירת ציידים ובה בשר צלעות וצוואר מבושלים עם ירקות שורש. אין כאן הרבה מעבר לבשר ובפרט, בשר מעושן כשהולכים כאן על גישת "פחות זה יותר" אבל בהחלט תמצאו את כל בני הלוויה המתבקשים, מירקות שורש כאמור ותפוחי אדמה ועד יין, וויסקי ובירה. מדי יום שישי עורכים כאן "פרלמנט" שמושך את צעירי העמק ו"הצעירים ברוחם" ומתמקד בעיקר בכריכי בשר מעושנים. בנוסף, לחובבי בשר המבקשים להעמיק חקר,  הזוג קורנפיין עורך סדנאות לימוד בשר שכוללות הרחבת הידע על נתחים שונים, פירוקם, אופן בישול או העישון שלהם ולא מן הנמנע, גם טעימות.

אייל טואג

המלון הסקוטי

שירת הבשר, קבוצת כנרת

ובכן, המשפט הבא נכתב בכאב לב – תהילתה הקולינרית של טבריה נמצאת הרחק הרחק מאחוריה. פה ושם אפשר עוד למצוא פנינים מאובקות, אבל ימי הטיילת השוקקת ומסעדות הדגים האהובות, תמו. את הכבוד עדיין ואחרי כל השנים מציל המלון הסקוטי, כמעין שמורת טבע בה האוכל לא כשר וארוחות הבוקר חורגות מהשגרה. המלון הסקוטי עושה שימוש וחידוש במבנים ההיסטוריים של בית החולים (הסקוטי כמובן) של טבריה שחלקו נבנה עוד במאה ה-19. על כן, על כל העסק שורה מין הלך רוח אירופאי-רומנטי, בועה בנוף הגלילי. בפן הקולינרי הדעות על המקום חלוקות ועם זאת, זו עדיין אופציה ראויה לעצירה ולו בשבעות הבוקר. למלון הסקוטי יש שתי אפשרויות בעבור מי שחשקה נפשו בבראנץ'. הראשונה, ארוחת בוקר בסגנון עדות הבופה הנמשכות כל השבוע ובראנץ' בסוף שבוע בלבד שלוקח את השילוב בין ארוחת הבוקר לצהריים לקצה (ושיהיה ברור- כשר, זה לא). בבראנץ' שיצרה השפית ענת אוטולנגי מוצאים הרבה גבינות בוטיק מהאזור ונקניקים מיובאים, אנטי פסטי מירקות מקומיים, זיתים מהגולן והגליל, דגים כבושים, קישים, פסטות  וכן גם ביצים, ובעיקר השקשוקה הנפלאה ותבשילים אירופאים כבדים, השייכים יותר לארוחת הצהריים מלארוחת בוקר.

אנטולי מיכאלו

אנגוס

המלון הסקוטי, גדוד ברק 1, טבריה

קצת כמו מרינדו מן העבר השני של הכנרת, גם אנגוס היא מיני רשת בוטיק ששמה את הבשר במוקד ההתייחסות. מאחורי המקום עומד פאדי דאבח, מהשמות המוכרים והמובילים מבין מגדלי הבשר המקומיים. תמצאו כאן את המיטב שבמנעד מסעדות הבשרים: מנתחים משתנים ומיוחדים, דרך המבורגרים וכריכים (מסלופי ג'ו, על הבשר, גבינת הצ'דר ורוטב הברביקיו ועד המבורגר הנושא את הכינוי 'מיקסבורגר' מבשר בקר וטלה) ומנות נוספות, הכל כשגישת ה"פארם טו טייבל" (מהחווה לשולחן) ברקע ולמעשה, כאן היא לא רק רעיון ערטילאי אלא עניין ממשי, כשהעדרים בצפון הארץ (כולם יודעים לאן הם מגיעים) גדלים לפי תו תקן השומר על תנאי גידולם, כך לפחות אנחנו מאמינים ומקווים. ההתמחות של דבאח, ואולי הערך המוסף כאן, עולה מגידול ויצירה של זני עגלים וטלאים חדשים, מה שבתורו שיוצר עדרים מקומיים בעלי חותם ייחודי. עבור המסעדות, מגדל פאדי עדרי פרימיום אותם הוא מטפח באופן אישי וכך כל נתח שמונח על הצלחת של סועדיו הוא כזה שניתן להתחקות אחר שורשיו - ממש כמו ביפן, רק כאן). 

רמי שלוש

מגדלנה

אנגוס, סניף מגדל, כביש 90 מתחם ויתנייה

במרכז מסחרי בצומת מגדל מסתתרת מסעדה עם נוף מרהיב לכנרת ומול הר הארבל, זוהי מגדלנה, מסעדת השף של יוסף 'זוזו' חנא. חוץ מהיותה פנינה מעודנת שמציגה לראווה את המטבח הערבי, היא באותה נשימה ניצבת בקו אחד עם האוכל העילי בארץ. מגדלנה היא כנראה גם מסעדת השף הערבית הראשונה לעשות זאת ויחד עם הנוף בדרך אליה והאווירה בה, יש לכם את כל המשתנים הדרושים למסעדה שכיף לתכנן טיול לכנרת רק בשביל לאכול בה. במציאות הקולינרית הפוסט מודרנית בה אנחנו חיים, אפשר להגיד שמגדלנה שברה את השבלונה השחוקה של חומוס-צ'יפס-סלט ומציעה אוכל ערבי נועז ויצירתי. כל מנה שמוגשת לשולחן מפתיעה ומרהיבה בטעמים עד שקשה שלא להעמיס עוד ועוד מנות מהתפריט, כשהקשר בין מה שאוכלים עם העיניים לבין כמה שיכולה הקיבה להכיל הוא מקרי בהחלט.

בשורה התחתונה, מגדלנה היא מסעדה יוצאת דופן בנוף המסעדות הערביות, אבל גם בנוף הישראלי והמזרח תיכוני. במה? בטעמים, בריחות ובפרשנות שמציעה למנות ערביות קלאסיות, החל מעולש הבר על לחם הקדושים, דרך כיסוני השישברק הממולאים בשר טלה וצנובר ומבושלים ביוגורט עיזים חמצמץ ועשיר וכלה בחלאווית אלגיבן, קינוח גבינה ערבי שיחד עם הדבש, הפיסטוקים והקדאיף, הוא שר שיר הלל למתוקים, ותקראו לזה מטבח ערבי או ים תיכוני, אותנטי או עילי, ישראלי או גלילי, זה לא ממש משנה, כי האוכל מדבר בעד עצמו. הערת אגב: אל תשכחו להרים מדי פעם את הראש מהצלחות המתרוקנות, ולהציץ דרך החלונות הגדולים המשקיפים אל הכנרת, כי היא נמצאת ממש שם. הושיטו יד וגעו בה.

רמי שלוש

טיבי'ס

מגדלנה, מתחם צומת מגדל

טיבי'ס היא מסעדת השף הכפרית והבשרית של השף חיים טיבי, מי שעמד בעבר בראש מסעדת "מוסקט" במלון "מצפה הימים" בראש פינה. הניסיון בניהול מסעדת שף הנושקת לפסטורליה המקומית הוא כזה שבא לידי ביטוי גם בטיבי'ס, שבעצמה ממוקמת בחוות הנופש ורד הגליל (ובצמוד לחוות סוסים), כן מסביב לכנרת בהגדרה הרחבה של העניין. למעשה, החיבור למקום בא לידי ביטוי מהתפאורה (של כפר או מסבאה) ועד האוכל (עשיר ומשביע) ובעיקר- בחומרי הגלם בהם משתמשים, רובם עונתיים ומקומיים. בין הפתיחים תמצאו כאן פוקאצ'ות ולחמי שאור ביתיים ששווה לשבור בשבילם דיאטה; נקניקים ונקניקיות, כולם תוצרת בית (אולי אפילו תמצאו אותם תלויים על סולם קטן, מבעד לקירותיו השקופים של החדר בו מצננים יינות). עוד בתפריט, תמצאו כאן מנה של שקדי עגל צלויים בגריל על קרם חומוס; או מנה שנקראת "קרפצ'יו ארמני" ועשויה פרוסות דקיקות של נתח בשר נא, עם אגס כבוש ביין ברוטב שמן חרדל ודבש. כל זה טרם הגענו  לעיקריות אבל תנו לנו רק לגלות לכם שיש בהן בשר למכביר ולא מעט פסטות.

בגזרת העיקריות מושלים כמובן הבשרים, כשתמצאו כאן נתחים רבים עליהם מתפייט התפריט, פורטרהאוס, פריים ריב או סטייק ניו יורק, סינטה על העצם ("סטייק בשרני לאוהבי הבשר עם ארומה וטעמי צלייה"). בקיצור, זה מקום טוב לחובבי הבשר, אבל גם לאלו שפחות מתחברים – יש מבחר נאה של פסטות, כמו קפלטי גבינות ברוטב חמאה ושקדים. אולי בכלל תבחרו ללכת על סלט. במקרה זה, סלט כמו לבבות החסה וקונפי ברווז – מושחת, או מושחת חלקית, ועוד עם ברווז בו, כמוהו יהיה כהלקאה עצמית. 

תקשורות

בוסתן לבונה

טיבי'ס, חוות הנופש ורד הגליל

במושב אלמגור המשקיף אל הכנרת, בינות עצי פירות לצמחי תבלין, מארגנת משפחת לישנסקי סיורים קסומים בבוסתן, שכוללים טעימות היישר מן העצים עמוסי הפירות האקזוטיים, ביניהם גרגר פנמה ורדרד שטעמו מזכיר מאפה; סאפוטה שחורה שטעמה מזכיר קצת שוקולד; פרי המרולה, הידוע גם כאפרודיזיאק של הפילים; תמרהינדי חמצמץ; שעועית הגלידה, שכשפותחים את תרמיליה מגלים זרעים העטופים בציפה לבנה שמזכירה צמר גפן מתוק; ספודילה, שזהו פרי חום ושעיר המזכיר במראהו קיווי אבל בטעמו דומה יותר לתמר מג'הול, רק מתוק יותר; קניסטל, שפירותיו זהובים-כתמתמים וטעמם מזכיר בטטה מתוקה ועוד ועוד. בקיצור, בוסתן הלבונה הוא מעין גן נעלם של פירות אקזוטיים, חלק גדול מהם פירות עמלו של פרופסור יוסי מזרחי מאוניברסיטת בן גוריון, שאומנם כבר פרש לפנסיה אבל עבר כברת דרך כדי לאקלם בארץ פירות מיבשות רחוקות. בשיתוף פעולה עם אנשי הבוסתן, ביניהם יוסי לישנסקי (הקרוי על שם סבו איש ניל"י, יוסף לישנסקי) ושף המקום, שישי דרעי (לשעבר השף במלון הבוטיק "מצפה הימים").

חוץ מסיורים קולינריים שהם לא פחות מקסומים אפשר לארגן כאן גם אירועים קטנים עם אוכל, עליו אמוּן דרעי עצמו וכולל בדרך כלל בשרים ותבשילים שמשובצים בהם מרכיבים כירקות, פירות ועשבי תבלין מהגן. בין המנות, המשתנות לפי רצון המבקרים ולפי חומרי הגלם הזמינים, תמצאו (לפעמים) סלט סלקים טרי; חזה אווז צלוי במעשנה שמוגש עם תאנים טריות, שום ופלפל חריף קונפי; תבשיל סינייה מהטאבון, עמוס טחינה, עגבניות, שום קונפי ומעליו עלי זעתר טרי וכמובן, בקינוחים תמיד ישובצו פירות מסתוריים מן הבוסתן. אם יש גן עדן, אולי הוא כאן.   

אסף רונן

מושבוצ

בוסתן לבונה, מושב אלמגור

אחת הבעיות הידועות כשמטיילים בכנרת היא איפה לעזאזל אוכלים מבלי ליפול למלכודת תיירים יקרה מדי או לעוד סניף חסר נשמה של רשת כלשהי שהאזור התברך בהם. הפתרון הבא נמצא לא בדיוק מסביב לכנרת, אלא קצת מעליה, במושב רמות ליתר דיוק, שם כדאי להכיר את המושבוצ. ראשית, המושבוצ הוא מהמקומות הבודדים באזור הפתוחים במשך כל השבוע, אבל הבונוס האמיתי שלו טמון דווקא בחלון הגדול ממנו נשקף הנוף המרהיב של הרי הגליל, רמת הגולן והכנרת. כשמגיעים למקום בשעת שקיעה אין ברירה אלא לפלוט וואו קטן למראה הנוף המתגלה כבר בחנייה (בתנאי שאין אובך). אבל מושבוצ היא לא רק מסעדה עם החלון הפנורמי היפה ביותר בארץ, היא גם אחת מהמסעדות הכפריות המסקרנות באזור, מעין ביסטרו מקומי שיכול לקלוע לטעמן של משפחות כמו גם לזוגות בסוף שבוע רומנטי.

מושבוצ החלה את הדרך במושב מעלה גמלא לפני כמעט עשור, אחרי שבעליה – ארז רגב חזר ממטבחי תל אביב אל חיק הגולן, ארץ מולדתו. אז עוד התהדר המקום בסלוגן "בר עם אוכל טוב", אך בשממה היחסית באזור הקהל המקומי (כמו זה התיירותי) זיהה את הניצוץ במטבח וביקש עוד. הצימאון הזה גרם למושבוצ לנדוד אל עבר מושב רמות ולהתמקם על שפת המצוק המרהיב, ולתפריט להתרחב אל עבר מחוזות הבשר ולשעות הפעילות להימתח על פני כל השבוע. מבר אוכל הפכה מושבוצ למסעדה עם דגש על בשרים של בקר וטלה מרמת הגולן. התפריט מציג מנות קלאסיות, כקרפצ'יו ואנטיפסטי, פטה כבד וסלט קיסר לפתיח ועד מנות המבורגר ונתחי אנטרקוט, פילה וסינטה. לא כדאי לעזוב מבלי לטעום את הצ'וריסוס המעקצץ בחריפות ומהניו יורק סטייק שיכול להתמודד מול לא מעט מסעדות בשר בארץ, בזכות היישון המצוין והעשייה המדויקת על הגריל.

יעל שביט

מסעדת הדגים בעין גב

מושבוצ, מושב רמות

בקיבוץ עין גב, על השפה המזרחית של הכנרת ומרחק צעדים מקו המים ממוקמת עוד מראשית שנות ה-40 מסעדת דגים, והיא התחילה בכלל משולחן עליו מגישים בננות, כוסות חלב וכריכים לדייגים השבים מן הימה. בחלוף הזמן, השולחן הערוך הפך למזנון בו היו מציעים אמנונים וסרדינים, טריים או מטוגנים, שדגו דייגי הקיבוץ. למעשה, מסעדת דגים היא מסעדה כֹּה ותיקה עד שבהרבה מובנים היא משמרת חלק מהפשטות והתום של אותה תקופה, הרבה לפני שמסעדות היו צריכות למתג את עצמן עם שמות מתחכמים. היא הייתה (ונותרה) מסעדה של דגים טריים, המבוססת על הדגים שעלו בחכה באותו יום מימת הכנרת ולכן, בלי הרבה תחכום כשמה כן היא – מסעדת דגים. פעם לא היה צריך יותר מזה.

היום, בניצוחו של השף הלאל סבאח ובהנחיית השף יענקל'ה שיין, בנו כאן תפריט שעדיין "שומר על זה פשוט" אבל בכל זאת מוסיף מקצת רעננות עדכנית. כל זה בא לידי ביטוי בהמון דגי מושט וסרדינים שאופני ההכנה השונים משיבים להם עדנה ומחזירים לפשטות את הכבוד המגיע לה. אפשר לראות את זה במנות אלמותיות כמו גם במנות חדשות בתפריט, כדניס שלם, פורל פתוח בגריל או שווארמה מושט על טחינה וגרגירי חומוס או במנות עונתיות כסרדינים מטוגנים עם איולי אריסה. זה ממשיך עם תוספות כמו פריקי ותבשיל אפונה; ירקות בגריל; קיש בטטה וגבינות; מרק ארטישוק ירושלמי עם קראסט אריסה, זרעי עגבנייה וגבינת ריקוטה וכן, יש גם חציל בטחינה; חומוס עם פטריות חמות ודג עם תפוחי אדמה ברוטב שמנת פטריות. ואתם יודעים מה? זה פשוט וטעים, כשפשטות פוגשת קִדמה.  

אנטולי מיכאלו

מרינדו

מסעדת הדגים, עין גב

עדיין בעין גב, מול הכניסה לקיבוץ, תגלו את מרינדו, מסעדת בשרים שמתפקדת גם כמעדנייה וקצבייה. אומנם נכון להיום ניתן למצוא את הבשר שלה (כמעט) בכל הארץ אבל דווקא כאן שומר המקום על צביון של מסעדה, לפני הכל. כן, יש גם סניף בשרונה מרקט בתל אביב או ברמת השרון למשל, אבל בראשון הישיבה במקום היא יותר באווירה של סנדוויץ' בר והשני מתפקד בעיקר כמעדנייה. בסניף המסעדה המקורי בעין גב, שהוא כבר בן 13 שנה, המשמעות היא של סעודת בשרים דשנה של קרניבורים, אם למראות הבשרים הנקצבים ואם אל מול נוף הימה. למרות זאת, כמובן שגם כאן תוכלו לקחת הביתה (או לפיקניק באזור הכנרת) מיני בשרים ונקניקים מעושנים, כריכים ושאר מוצרים נלווים כמו ממרחים ומרינדות ביתיות, שמני זית ואפילו יינות או בירות בוטיק מהגולן. בזמן זה של השנה קרי תקופת החגים, מציעים כאן גם ערכות מוכנות "להשבחת החג", מה שנקרא. האחרונות מגיעות בין השאר, עם נתחי טלה או עגל במיני מרינדות, משוק טלה בשמן זית ועשבי תיבול ועד סינטה או אנטריקוט בחרדל וסילאן להכנת רוסטביף. בשורה התחתונה, נמצא פתרון קל לעל האש על שפת הכנרת או לשולחן חג עם בשר (מהגולן).

מרינדו, מול הכניסה לקיבוץ עין גב

הדירוג המלא

תמונת סופגניה
צילום: רותם מימון
תמונת סופגניה
צילום: רותם מימון
תמונת סופגניה
צילום: דודו בכר
תמונת סופגניה
צילום: רוני קשמין
תמונת סופגניה
צילום: אגמדיה
תמונת סופגניה
צילום: רותם מימון
תמונת סופגניה
צילום: דניאל לילה
תמונת סופגניה
צילום: רוני קשמין
תמונת סופגניה
צילום: רוני קשמין
תמונת סופגניה
צילום: אביב חופי / אגמדיה
תמונת סופגניה
צילום: מאיר כהן
תמונת סופגניה
צילום: צוות מרטין
תמונת סופגניה
צילום: דניאל לילה
תמונת סופגניה
צילום: בועז לביא
תמונת סופגניה
צילום: רוני קשמין
תמונת סופגניה
צילום: סיגל סבן
תמונת סופגניה
צילום: בני גם זו לטובה
תמונת סופגניה
צילום: רונן מנגן
תמונת סופגניה
צילום: דניאל לילה
תמונת סופגניה
צילום: רוני קשמין
תמונת סופגניה
צילום: רותם מימון
תמונת סופגניה
צילום: יפית בשבקין
תמונת סופגניה
צילום: ãøåø òéðá
תמונת סופגניה
צילום: דניאל לילה
תמונת סופגניה
צילום: רז שרון
תמונת סופגניה
צילום: אפיק גבאי
תמונת סופגניה
צילום:
תמונת סופגניה
צילום: אסף אמברם
תמונת סופגניה
צילום: רוני קשמין
תמונת סופגניה
צילום: דניאל לילה
תמונת סופגניה
צילום: אסף לוי

הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו כדי לקבל עדכון יומי מאתר הארץ

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות