מצפון לדרום: הסנדוויצ'ים הטובים בארץ - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מצפון לדרום: הסנדוויצ'ים הטובים בארץ

לכתבה
סנדוויץ' בר ברכהאייל טואג

עם קציצות או גבינות, עם הר של נקניק או עם לביבות טבעוניות - הכריך של היום הוא כבר מזמן לא רק שתי פרוסות לחם וממרח. לקראת החזרה לבית הספר חרשנו את הארץ ומצאנו את הכריכים הטובים והטעימים ביותר

24תגובות

במבט לאחור אל התחנות הקולינריות בחיינו, נדמה שהכריך (או סנדוויץ', אם תרצו) היה שם תמיד - בגן, בארוחת העשר בבית הספר, כנשנוש המשקיט רעב נעורים וכסטודנטים, אז הכריך לבדו היה ממלא מקום לארוחה שלמה. זה התחיל עם לחם אחיד ומרגרינה, עבר לשוקולד השחר, המשיך כפסטרמה עם חומוס או מיונית והסתיים בקציצות חמות מהסיר. היתרון הגדול של הכריך: מהיר להכנה, לא צריך להיות איש מטבח גדול בשביל שזה יהיה גם משביע, ואם אוכלים אותו בחוץ הוא גם זול יחסית. מאז עברו הרבה כריכים בבטן ומבט על הסנדוויצ'יות בארץ מוכיח דבר אחד מהותי: גדלנו. התבגרנו. הכריך של היום הוא כבר מזמן לא רק שתי פרוסות לחם עם משהו ביניהן. את הלחם האחיד החליף השאור. את הסלמי מהמכולת החליף הרוסטביף בייצור עצמי ואת הגבינה הצהובה החליפה הגאודה. ועדיין, לא משנה איזה כריך אוכלים, כלל הזהב אומר שגם בזה המהודר ביותר צריך שיהיה טעם של בית. יש משהו פשוט, כן וגם קסום בכריך, שבכל העולם לא יכולים לעמוד בפניו. לוקחים לחם טרי, מוסיפים לו ממרח טוב עם תוספת או בלי, ואם זה עובד, הופך השילוב הזה לשלם שגדול הרבה יותר מסך חלקיו.

במסע הפעם תרנו את הארץ לאורכה ולרוחבה על מנת למצוא את הכריכים הטובים ביותר. ההפתעה הגדולה ביותר שגילינו היא כמות עצומה של כריכים מעולים, מהם בחרנו את המצטיינים - הטעימים, המושקעים, המיוחדים, הפשוטים והמורכבים, מצפון ועד דרום, כדי שתמיד תוכלו למצוא איזה כריך טוב לנגוס בו על הדרך.

ורגע לפני שמתחילים, דיון לא פשוט התחולל הפעם - מהו סנדוויץ'? האם פיתה היא סנדוויץ'? האם המבורגר הוא כריך? הגענו למסקנה הבאה: פיתה היא סנדוויץ' ראוי וכך גם לגבי ההמבורגר שאף הוא ארוחה כרוכה, בסופו של דבר. אולם קצרה היריעה מלמנות את המופעים המצטיינים בכל קטגוריה, וזה עוד לפני שמדברים על הפלאפל, הסביח והשווארמה. את כל האחרונים לא הכנסו לרשימה הזו, שהלוא הם ראויים לרשימה נפרדת (גם היא תגיע, כל דבר בעיתו). מצפון לדרום, אלו הכריכים הטובים בארץ.

סנדוויץ' חביתה, צומת החביתה

הכנת סנדוויץ' בצומת החביתה, הרים של סלט קצוץ, חמוצים, עגבניות שרי ופלפל ירוק חריף, כרוב לבן ולחמניות
רוני קשמין

בדרך הנפרשת צפונה על כביש 77 המוביל מנצרת לטבריה, יבחינו חדי העין בשלטים גדולים וכיתוב עליהם שמגלה רק שתי מילים: צומת החביתה. הממהרים לחופשה אולי יחמיצו את השלט אולם נהגים ותיקים, חיילים צעירים ואנשים שמרבים בדרכים בוודאי מכירים את הסוד הלא כל כך שמור של סנדוויץ' החביתה האגדי שתמצאו ב"צומת החביתה", ביתן קטן במרחק פנייה קלה מצומת טורעאן, בואכה מחנה "שמשון" בגליל התחתון. ב-9 שקלים בלבד תקבלו כאן לחמנייה טרייה וריחנית עם חביתה שמריחים ממרחקים ושאר פינוקים: לימון כבוש, סלט קצוץ, חצילים פריכים, טחינה, תפודים מטוגנים, כרוב לבן, עגבניות שרי פיקנטיות, פטרוזיליה וחמוצים. כל הדבר הזה יוצר סנדוויץ' חביתה שהשלם בו הרבה גדול יותר מסך חלקיו, שלא לומר הרמוניה פשוטה ונפלאה שתזכיר לכם את טעמה המתוק של הנוסטלגיה ותחזיר אפילו עודף מעשרה שקלים.

צומת החביתה, צומת טורעאן, בכניסה למחנה "שמשון"

סנדוויץ' שינקן וגבינה בסנדוויץ' בר ברכה

אייל טואג

בשביל לא מעט חיפאים (וחובבי אוכל שמחשיבים את עצמם כידענים) המקום של ברכה הוא מוסד. במקום של ברכה נדמה שהזמן קפא מלכת. שלטים ועיצוב שכבר לא רואים פה בשום מקום, הם רק התפאורה לתורים ארוכים, ולכריכים שהפכו למיתולוגיה בעיר עם חיבה מיוחדת לכריכים. ברכה מכינה כל כריך באהבה רבה (שמגיעה גם עם לא מעט אופי ונזיפות). חובבי השילוב הבלתי כשר בעליל בין נקניק וגבינה ימצאו פה את הפינוק האולטימטיבי עבורם, בלחם חמים שנקלה קצת על הגריל וכובש אותך בזכות השילוב המושלם בין רכות וקריספיות. כל השאר יכולים להסתפק בסנדוויץ' חביתה, טעים לא פחות. המחיר נע סביב 27 שקלים (תלוי בכריך).

סנדוויץ' בר ברכה, שבתאי לוי 12, חיפה

מגוון מסחרר בסנדוויץ' בר כרמל

חיפה אולי ידועה בפי כל בזכות השווארמה שלה, אבל בשקט בשקט מצאנו פה מרבץ סנדוויצ'ים מרשים שחוצה מקומות, סגנונות ומגזרים. "ברכה" אולי הוא מוסד מיתולוגי שגורם לגרגרנים מבחוץ להגיע, אבל כשלא מעט חברים חיפאים נשבעו ש"סנדוויץ' בר כרמל" הוא המקום הכי טוב בחיפה לאכול בו סנדוויץ' כבר היינו חייבים להבין על מה הסיפור. והבנו: בג'בטה שיצאה הרגע מהתנור אפשר להכניס כמעט כל מה שרוצים - המבחר לכשעצמו מסחרר ומבלבל, מגבינה סקנדינבית וצ'דר אמריקאית דרך קציצות או צ'וריסוס ואפילו מעורב, ועד שניצל וסלופי ג'ו מרשים. בקיצור, גן עדן קטן ומושחת. המחירים נעים בין 23-50 שקלים.

סנדוויץ' בר כרמל, שדרות הנשיא 128, חיפה

כריך קורנביף בפאב הדיוק

כריך קורנביף בדיוק
גליה אבירם

נתחיל בווידוי: לא היו לנו הרבה ציפיות לאוכל טעים ומפתיע ועוד בבר אירי, אבל פאב הדיוק (The Duke) שפועל כבר מעל לעשור בחיפה, עוד לפני שברים איריים הפכו לממוסחרים כל כך, תפס אותנו לא מוכנים ואנחנו בכלל באנו בגלל הבירה. מה מצאנו? כריך בשר קרוע ומעולה (63 שקלים), שעליו עובדים כאן לא מעט שעות. הבשר כבוש לעילא, פרוס לפרוסות דקות, יחד עם בצל מוחמץ, עגבנייה, חסה, גאודה ואיולי, שמאזן בין המרכיבים בשומניות נעימה. מצד שני, הלחמנייה נותנת קונטרה יפה ועומדת במשימת ספיגת הנוזלים בהצלחה יתרה. הבונוס: הצ'יפס הנפלא שמוגש ליד.

פאב הדיוק, שדרות מוריה 107, חיפה

עראייס חלומי בנצרת

רותם מימון

הכריך הלבנוני מופיע בשלל מקומות בנצרת ובכל מקום הוא עשוי לתפארת, אבל דווקא במופע שלו כאוכל רחוב, כזה שאפשר לחטוף בדרך או לשבת בצד ולאכול הוא הנפלא ביותר. באלזעים מגישים את אותו עראייס יותר מ-50 שנה, והמתכון הוא פשוט אך בלתי נשכח: פיתה המעוטרת בשכבה נדיבה של בשר (כבש ועגל), קצת פלפלים חריפים, פטרוזיליה וכמובן - שכבה יפה של שמן זית עוקצני הצלויה על הגריל. זול (פחות מ-20 שקלים), מפתיע ולא פחות - מותח את הגדרת הכריך לכיוון מפתיע.

אלזעים, בית הידידות, ליד כיכר המעיין, נצרת

כריך גבינות בכפר הרא"ה

רותם מימון

נקודת המפגש של שני חומרי גלם מעולים לא יכולה לתת תוצאה פחות ממושלמת. כשמצד אחד הבגטים והלחמניות המיוחדות של מאפיית "אגדת לחם", שנולדו כמה מטרים מהחנות, ומהצד השני המבחר הבלתי נגמר כמעט של גבינות משובחות של יעקבס שהגיעו מהמחלבה הסמוכה, כבר אפשר לדעת שבינוניות לא תהיה כאן. הרעיון הוא פשוט: בוחרים איזה לחם שרוצים, אז ניגשים למקרר הגבינות ובוחרים שתי גבינות שרוצים ובאמצע - ממרח עגבניות מיובשות או טפנד זיתים, עגבנייה וירק, קצת שמן זית, מעט מלח גס וטיפונת חריף. זה נכון שהמוצרלה והבזיליקום מנצחים בפשטותם המענגת, או הצפתית והזוקיני שמשתלבים תמיד נהדר בתוך בגט, אבל מעל כולם - כריך גדול של לחמניית כוסמין 60% עם קצת ממרח עגבניות וגבינת עומר (גבינה צהובה קשה מחלב עזים) ומתחת גם גבינת אופיר (קממבר אגוזים) וירקות פריכים  - יוצרים את כריך הגבינות הטוב בארץ. מחירים: קטן - 15 שקלים; בינוני - 22 שקלים; גדול - 32 שקלים.

אגדת לחם וחנות הגבינות של יעקבס, מושב כפר הרא"ה

כריך דייגים ב"מעדניית ביתנ'ס"

כריך במעדנייה בביתן אהרון
רותם מימון

בשקט בשקט ולא לגמרי מתחת לאף, הפכה המעדנייה בביתן אהרון המכונה גם "ביתנ'ס" לאחד המקומות הלוהטים בעמק חפר, עם תור ארוך של לקוחות חוזרים. אם יש ולו סיבה אחת נהדרת לחזור בשבילה למעדנייה בביתן אהרון היא הכריכים, הו הכריכים. בפרט, כריך הדייגים - מתפקע מטיאס, סלמון או טונה מעושנת, גבינת ברי עזים, חמאה מתובלת, ממרח לימון כבוש, סחוג ביתי, חסה, בצל סגול ועגבנייה. המחיר: 26 שקלים לחצי כריך; 42 שקלים לכריך גדול. למי שמבקשים לגוון, יש גם כריך BLT קלאסי שמשדך יחד בייקון, חסה ועגבנייה (22 שקלים לחצי כריך; 33 שקלים לכריך שלם).

מתחם ביתן אהרון

בגט מטיאס של שרי הרינג

טלי מאייר

ואם כבר מדברים על כריך ודגים, אז כשמדברים על השילוב הקסום שיכול להתרחש רק מתוך הרמונייה צפופה של כריך, אז אין דוגמה טובה יותר מהבגט בדוכן הקטן של שרי אנסקי בשוק הנמל. בגט מעולה, חמאה טובה, בצל ודגים מלוחים וטובים הם כל מה שצריך בשביל להפוך את הכריך הזה להנאה צרופה, כזו שקשה לדייק במילים. למעשה, זהו בגט לעילא, כזה שנותן לגיטימציה וסיבה ראויה להריח כמו דג מלוח בחצי השעה שלאחר האכילה. המחיר: כ-40 שקלים.

שרי הרינג, שוק הנמל, האנגר 12, נמל תל אביב

כריך סלט ביצים של איציק ורותי

רותם מימון

הדוכן של איציק ורותי כבר מזמן הפך למיתולוגי, והיום דור ההמשך שלהם נושא את הדגל ביד רמה. אם הסנדוויץ' הקודם ברשימה התהדר בחומרי גלם מיוחדים, כאן זו הקיצוניות השנייה: בלחמניות מכולת פשוטות אבל כיפיות יעמיסו לכם סלטים, נקניקים ואפילו שוקרוט. שום תחכום ושום נעליים. כמה סנדוויצ'ים שלא נאכל, תמיד יישאר מקום לכריך הפשוט של סלט הביצים, שיהיה נוסטלגי גם עבור מי שלא אכל סלט ביצים בילדותו. מה הסוד? סלט ביצים של פעם, עם אקסטרה בצל בלתי מתחנף, שמקבל חיזוק בדמות בצל מטוגן ואם זה לא מספיק, מגיע סלט הקישואים וסוגר את הפינה. החיסרון הגדול: אי אפשר להסתפק בכריך אחד. המחיר: 15-23 שקלים לכריך.

הסנדוויץ' של איציק ורותי, שנקין 53, תל אביב

כריך כרוב סגול של ברווזי

כריך כרוב סגול אפוי עם צ'אטני אגסים וגבינת עזים ב"ברווזי"
רוני קשמין

כריכייה אומנם, אבל בית הכריך של השף רז רהב (הידוע גם כ"רזי ברווזי" ומי שזכה באחרונה כשף השנה של מדריך גו מיו) רחוק אלפי שנות אור מ"חור בקיר" בהגדרה. הוא ממוקם בחזית מלון בוטיק (Hotel Saul) ותמצאו בו מעשנה גדולה ופס שירות ארוך ורחב, כזה שנועד למנוע צפיפות ולחץ בכל שעות היום. רמה נוספת בה המקום נבדל מכל דוכן כריכים אחר בעיר עולה מכך שמכינים כאן מאפס את כל המרכיבים שנכנסים לכריך - החל מקטשופ עגבניות מעושנות, דרך חרדל שזיפים, קרם פלפלים שרופים או חלמונים מעושנים ועד אבקות התבלין שמשמשות לעיסוי הנתחים הנכנסים לכריכים (גם אותם כובשים ומעשנים כאן). הכל חוץ מהלחם, שמגיע מלחם ושות', והקרואסונים שמקבלים מאורבן בייקרי. כך, כשכל חומר גלם מקבל את טכניקת הבישול המחמיאה לו והמתאימה לכריך - אם צלייה או עישון, כבישה, התססה או ייבוש - ובצירוף הפחמימה הראויה, נוצר מה שאפשר לכנות "עולם שלם בין שתי פרוסות לחם". יש פה מנעד קלאסי ובכל זאת יצירתי למדי של כריכים, החל מכריך אבוקדו עם לימון כבוש וקייל או כריך סלט ביצים בקרואסון ועד כריך עם כתף חזיר וגבינה שהוא מעין גרסה מקומית לכריך האם&צ'יז, אבל איכשהו, באופן מלהיב ומפתיע, הכריך שששבה את ליבנו הוא כריך הכרוב הסגול עם גבינת העזים וצ'אטני האגסים, כשחיבור כל המשתנים נותן כריך ארומטי, יפהפה ועז טעמים, וכל זה כשהוא נותן לכרוב הסגול, כחומר גלם, את הכבוד המגיע לו. כריך הקולרבי הטבעוני, אגב, עושה את אותו השירות לקולרבי והוא כזה שככל הנראה יתחבב גם על אוכלי כל.

טשרניחובסקי 17, תל אביב

הכריכים של שוק הכרמל

עראייס ב"M25". ממנות החובה של תל אביב
ערן לאור

כמו בלוינסקי, הפריחה המחודשת של דוכני האוכל בשוק הכרמל הביאה לאינפלציה רצינית גם בכמות הכריכים השווים שאפשר לאכול שם, ובכל ביקור נדמה לנו שזה שאכלנו היום הוא המנצח, עד שאנחנו טועמים את הבא אחריו. מעורב הפועלים של "השומר 1" הוא דוגמה ומופת לכריך מושלם, שגם שונאי "מעורב ירושלמי" יחבבו, בזכות התיבול המושלם, הטחינה המצוינת והקיק העדין של החריפות. לעומתו, כריך האראפה בדוכן הוונוצואלי הוא כריך שלא תטעמו דומה לו בשום מקום בארץ, במיוחד בזכות השילוב הגאוני של בשר בבישול ארוך עם גבינה מותכת (ולא לפספס גם את הגרסה הטבעונית עם גוואקאמולי ופריחולס). אצל "שמואל" תמצאו את אחד הקבבים הטעימים בעיר, בפיתה שהיא מופת של איזון בין בשר, ירקות ורוטב. מכורי הפחמימות חייבים לנסות לפחות פעם אחת בוריקה בפיתה בדוכן הבוריקות, כי אין הרבה דברים יותר טעימים מתפוחי אדמה רכים עטופים בעלה פריך שנכנס לפיתה רכה, עם קצת צ'ירשי וחריף. את הסיבוב תמיד טוב לסיים ב-M25 שם אסור לוותר על הארעייס הנהדר, שמשלב בין פיתה פציחה במיוחד לבשר עסיסי ומתובל נהדר וסלט עגבניות עם טחינה ולימון כבוש חד פעמי.

השומר 1, השומר 1; אראפא'ס, הכרמל 38 פינת שפ"ר; שמואל, הכרמל 21, פינת רבי מאיר; בוריקה, הכרמל 42; M25, סמטת הכרמל 30, תל אביב

כריך מלא בכל טוב בסנדוויץ' יום טוב

כריך גאודה ב"יום טוב"
ערן לאור

שוק לוינסקי הפך בשנים האחרונות לאבן שואבת לגרגרנים ומבקרים מכל קצוות תבל, כשהוא גדוש באוצרות טעימים רבים מספור. אחד המוסדות המוכרים והאהובים בשוק הוא מעדניית "יום טוב" הוותיקה של האחים יומי ואיתן לוי. לפני שנה וחצי עיגנו האחים את סוד הכריכים המתפקע גבינות ומעדנים במקום ייעודי משלו - כריכייה שהתמקמה ממש מול המעדנייה. תמורת 36 שקלים (או 22, עבור כריך מוקטן) ירכיבו עבורכם את כריך החלומות שנבנה במיוחד לפי מידותיכם, כשהוא משדך בתוכו דגים מעושנים, גבינות או נקניקים, ירקות מוחמצים, ממרחים ומטבלים. לאלה שקבלת החלטות היא עסק מורכב עבורם, יש גם תפריט כריכים מובנה על הקיר (מחולק לשלוש קטגוריות - בשר, גבינות ודגים) ממנו היינו הולכים, אחרי התבלטות ארוכה, כנראה על כריך המטיאס או הלקרדה, משוח בשמנת ופסטו, עם בצל ירוק או סגול או בלי, ארטישוק, פלפל פפדיו, עם זיתים וצלפים (או בלי). יש גם כריך "הולנדי" שמוכיח את יופיה החמקמק של הפשטות, דרך ההרמוניה שנוצרת משידוך ראוי בין גאודה, עגבניות מיובשות, פסטו, מיונז, ארטישוק וקלמטה. אל תשכחו להוסיף לכל הטוב והיפה כאן גם כוס קפה מעולה ב-4 שקלים בלבד, להשלמת הסנסציה.

מעדניות יום טוב, לוינסקי

סנדוויץ' שקשוקה אצל גוזל וציונה

זה היה באמצע שנות ה-70', כשגוזל וציונה החלו למכור כריכים עבים בחוצות העיר, על עגלת תלת אופן. העגלה הפכה לטנדר עם מכסה פתוח, הטנדר לגזלן והגזלן - לחנות לכל דבר ועניין. חלק אולי לא מודעים לגודל הבשורה, אבל "גוזל וציונה" למעשה שִכתבו את השפה הקולינרית המקומית, לפחות בזעיר אנפין, כשלקחו שני מאכלים 'הו כה ישראליים' כמו פלאפל ושקשוקה - וחיברו אותם יחד לכדי מנה אחת בתוך כיכר לחם לבן, כשחומוס, סלט קצוץ וטחינה מחברים ביניהם. בכך, עם גוזמא לירית או בלעדיה, גוזל וציונה למעשה שמו את העיר פתח תקוה על המפה, דרך מנה שהיא כמו ישראליות באקסטרים (ומבלי להיכנס לפולמוס עתיק היומין על 'מה קדם למה ומי ברא את מה'). בינתיים הפכו השניים למוסד, ואף שגוזל נפטר לפני שנה, ציונה עוד פוקדת את המקום מדי צהריים ובנם אוהד מנהל אותו. מעבר לביקור במוסד פתח-תקואי-ציוני, תמצאו כאן מנה משביעה עד מפוצצת של 'פלאפלשוקה' בלחם, שיחד עם כוס לימונדה תעלה לכם 25 שקלים (ואם בישראליות עסקינן, אז יש גם הנחה לחיילים במדים). 

גוזל וציונה, גיסין 10, פתח תקווה

כריך אנטרקוט, לה קרנה

כריך אנטרקוט ב"לה קרנה"
אייל פאר

בדוכן הבשר הקטן של דורי בר אור (יש מטאליסטים שעוד זוכרים לו חסד נעורים מלהקת המטאל "איטרנל גריי") רוב האנשים יזמינו בוודאי את ההמבורגר (המשובח לא פחות), אבל כריך האנטרקוט פה הוא ההפתעה גדולה ומהנה. רצועות דקיקות של נתחי אנטרקוט עסיסיים, צרובות על הגריל עם בצל וצ'ימיצ'ורי, נדחסות בלחמניית ג'בטה פריכה שעוברת קלייה בתנור כך שהיא פציחה מבחוץ ורכה כענן מבפנים, משוחה במיונז ומרופדת בחסה ועגבנייה. שדכו אליה את איולי הקארי שמכינים במקום, ומדובר בדבר הכי טעים שנחשפנו אליו בזמן האחרון. מחיר התענוג: 39 שקלים.

לה קרנה, חיים עוזר 1, פתח תקווה

באן בוי, אסיה מוניקה

באן בוי, עם בשר צלי צלעות מפורק עם צ'ילי מעושן, צ'יפס ומלפפון חמוץ מטוגן באסיה מוניקה
גליה אבירם

מסעדת הפיוז'ן של השף דניאל זך היא דוגמה לדרך שבה מטבח פיוז'ן שעשוי כהלכה הוא לא בהכרח מילה גסה. באסיה מוניקה משדך זך בין שני מטבחים שחביבים עליו ועל החך המקומי - מטבח אסיאתי (במובנו הרחב) ומטבח אמריקאי, עם דגש על מנות גריל. בהתאמה, תמצאו כאן כריך מותקן בלחמניית באן מאודה בשם "באן בוי", תוכו עמוס ברביקיו, בשר צלי צלעות בבישול איטי עם רוטב צ'ילי מעושן, מיונז אסיאתי, מלפפון כבוש מטוגן וצ'יפס פריך (כי אם כבר שומן אז שייזל על הזקן). כריך לא שגרתי, שהוא כיף אמיתי, והרי זה מה שאנחנו מחפשים בחיים, הלא כן? המחיר: 54 שקלים.

אסיה מוניקה, הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון

הסנדוויץ' הטוניסאי של אלי

רותם מימון

השלט הגדול שמספר שגיל חובב וישראל אהרוני ממליצים על "הסנדוויץ' של אלי" לא משקר, ומדובר באמת בפנינה אמיתית, שאין מי שביקר בעיר ולא מכיר אותה. השילוב הבלתי אפשרי אבל מושלם של טונה, לימונים כבושים, צ'ירשי ותפוחי אדמה הוא גאוני, ובין אם בחרתם בפריקסה מטוגן ופריך או בגט פציח, מדובר בתענוג שאין שני לו. בשורה התחתונה: סנדוויץ' ששווה להגיע אליו מרחוק. המחיר: חצי סנדוויץ' - 10 שקלים. פריקסה או בגט - 18-20 שקלים.

הטוניסאי של אלי, שלמה המלך 3, רמלה

טוסט דובדבן בקפה קדוש

בקפה קדוש, המוסד הירושלמי הוותיק עם השיק הכי צרפתי בעיר, מוגש הטוסט עם השם החמוד "דובדבן". אך אל תאמינו לכל החמידות הזו, שכן מאחורי השם הזה מתחבא כריך מושחת במיוחד שמשלב גבינת עיזים שמנמנה עם גבינת רוקפור עזת טעם, כשאת שתיהן מקשטות כמה דבלים מתוקות. השילוב בין מלוח, מתוק וחריף מעולם לא היה טעים יותר. המחיר: 42 שקלים.

שלומציון המלכה 6, ירושלים

כריך ירקרק בקפה שרגא

הכריכים בקפה שרגא יזכירו לכם כמה נכון הביטוי "פשטות מנצחת", במיוחד כשחומרי הגלם נהדרים. קרויים על שמות צבעים, תמצאו בתפריט כריכים דוגמת ה"צהוב", שמורכב מגאודה, איולי ביתי, עגבנייה, חסה ומלפפון כבוש; ה"כחול" ובו גבינת פטה, פסטו זיתים שחורים, פלפל ירוק טרי, עגבנייה וחסה רומית; ה"ירוק", ובו מוצרלה מעושנת, פסטו בזיליקום, אבוקדו ועגבנייה; ה"כסוף", על גבינת השמנת, ההרינג, הבצל הסגול הכבוש, תפוח העץ והמלפפון הירוק שבו; וה"צבעוני" שהוא (גם טבעוני) ובו גבינת קשיו, פסטו זיתים, עגבנייה, מלפפון, פלפל ירוק וחסה ואחרים. אבל אם כבר פשטות, אז אנחנו אוהבים כאן במיוחד את הכריך הירקרק, עם החביתה עמוסת עשבי התיבול, טחינה מתובלת בלימון, עגבנייה טרייה ומלפפון חמוץ. בלי הרבה התחכמות: כריך ילדוּת, שמבוצע על הצד הטוב ביותר. המחיר: 39 שקלים.

קפה שרגא, ינאי 3, ירושלים

סנדוויץ' אימפרוביזטורי עם אינספור מרכיבים אצל רחל

הסנדוויצ'ים של רחל
אסף קרלה

בירושלים שווה להגיע במיוחד לבוטקה הקטן שפתחה רחל בן אלול, והוא משהו בין דוכן לקיוסק עגול עם כסאות בר בשדרה, שם היא מתקינה כריכים שאינם דומים אחד לרעהו. ירקות קלויים, שלל גבינות, סלמון מעושן נפלא, גבינת ברי ואגסים, פסטו פיסטוק, מרמלדת חבושים או תבשילון קטן של חומוס טרי, שקשוקה או קוסקוס - מדי יום תמצאו פה משהו קצת אחר והזדמנות לאחוז ביס מושלם ומפתיע. אל תתפלאו אם באיזשהו שלב רחל תצית את הכריך עם ברנר קטן כמערכה אחרונה בסנדוויץ' שהוא למעשה ארוחה כרוכה. אם לא בא לכם להתבלט, לכו על כריך כמו "רחל תכיני" שמורכב במקום "על פי מצב רוחה של רחל", כפי שמעיד התפריט. יש גם כריך קיץ פתוח קליל עם עגבניות שרי צבעוניות, מוצרלה, בזיליקום, קממבר, סלק ורחת לוקום פיסטוק או כריך טבעוני עם אנטיפסטי מירקות העונה, ממרח פלפלים, לקט חסות, ארטישוק ופסטו פיסטוק. בקיצור, כל כריך הוא הפתעה. תמצאו כאן גם מתוקים ראויים ויופי של קפה קר, לפני, תוך כדי או אחרי הכריך. מחירים: 42-56 שקלים לכריך.

שדרות בן מימון 13, ירושלים

טוסט שוקולד בקפה טל

שנייה וחצי מירושלים שוכן לו מושב אורה שנוסד בשנת 1950 על ידי עולים מתימן ומרוקו. נראה שקפה טל ממזג את שתי העליות הנ"ל למקום אחד, לפחות באוכל. גאוות המקום היא בתפריט הכריכים המושקע והארוך שמציע כמעט כל דבר שאוהבים בלחם דרוזי מקמח מלא (ומזכיר מעט לאפה). יש כאן אופציה נפלאה לסביח או כריך סלט ביצים, ובעיקר כמה טוסטים נפלאים באמת שקצת מחפים על השם הרע שיצא לז'אנר כמזון נחות. וכעת התלבטות - האם להציע לכם ללכת על צנעא, טוסט מבצק קובנה במילוי גבינות שהוא פריך בחוץ וענן רך בפנים, או לשבור שגרה וללכת על טוסט שוקולד לקינוח. יודעים מה? גם וגם. כל הכריכים והמאפים בין 24-30 שקלים.

קפה טל, מושב אורה

הסנדוויץ' הכי טוב באזור מודיעין

רותם מימון

המרכז המסחרי הקטן של מכבים-רעות עשוי להיראות שכוח אל למתבונן מבחוץ, אבל בפנים מסתתרות כמה תחנות שכדאי להכיר, ובראשן חנות המשק של עפאים. מלבד האפשרות לרכוש במקום גבינות ומיני מעדנים נפלאים, מציע המקום גם סנדוויצ'ים יוצאי דופן בטעמיהם, בעיקר בזכות חומרי הגלם הטריים שמרכיבים אותם. מהלחם, עבור בממרחים בסגנון לימון כבוש או ממרח השעועית, או סלט החצילים. תנו למוכרים מעט חופש פעולה ותקבלו שילוב מופלא של גבינות עזים עזות טעם, עם ממרחים שיכולים להתאים להם בדיוק מופלא, ירקות פריכים ויד אוהבת שהופכת את הכריך להרמוניה מפעימה של פשטות והכלה. מחירים: 25-29 שקלים לכריך.

משק עפאים, מרכז מסחרי מכבים

סנדוויץ' טוניסאי חלומי באשדוד

במרכז מסחרי מאובק, ממש כמו הקלישאה, תמצאו פרלמנט קבוע ביום שישי ותור קטן ואדוק של לקוחות, הכל יישבעו בזכות פינת הסנדוויץ' הטוניסאי באשדוד שהפכה לנקודת עלייה לרגל מכל רחבי הארץ, או בקיצור - הפריקסה של מוריס. את המקום פתחו יחד סולי ומוריס סיטבון, אחרי שחזרו ארצה מפריז בעקבות געגועים. חוץ מהפריקסה המהולל, העשוי בדיוק מושלם, על הלחמנייה העסיסית והפציחה (או הבגט), נתחי הטונה הנגיסים שמצטרפים לאריסה, העגבניות, הפלפלים, הביצה וסלט תפוחי האדמה; תמצאו פה גם בריק ממולא ביצה, שקשוקה בבגט או כריך תוניסאי, כרוך אף הוא בבגט. מחירים: 15-30 שקלים לכריך.

פינת הסנדויץ' הטוניסאי, רחוב רוגוזין, מרכז מסחרי א', אשדוד

כריך לביבות עדשים טבעוני באנונה

כריך קציצות עדשים טבעוני באנונה
איילה עוזר

התפריט בבית הקפה האשקלוני גדול וכולל מנעד רחב של מנות מסקרנות, אבל בגזרת הכריכים מתחבאת לה הפתעה אמיתית. כריך טבעוני שמוגש בלחם כפרי, עם לביבות עדשים זהובות ופריכות, טחינה, נבטים, עגבנייה ובצל סגול. שילוב מנצח ומדייק להפליא, שהכי כיף לפתוח או להמשיך איתו את היום. המחיר: 44 שקלים.

אנונה, יפתח הגלעדי 17, אשקלון

כ-פרה סבא ג'בטו

בסנדוויצ'יה הבאר שבעית נותנים לכל הכריכים שמות לא שגרתיים, סוג של שילוב בין אייל שני לבדיחות מסרטי בורקס, ובין "האווז הנועז", "אל תהיה כבד", "עוף לי מהעיניים" או "פרה דוק סאלית" מתחבא גן עדן אמיתי לקרניבורים בדמות כ-פרה. בג'בטה עבה יושבות להן יחד פרוסות דקות של אנטריקוט ורוסטביף, עם קציצות חריפות, פלפל חריף, וממרחי חצילים, אריסה, זיתים שחורים וגמבה. נשמע כמו עומס רציני, אבל זה לגמרי עובד. המחיר: 53 שקלים.

סבא ג'בטו, התקווה 8, באר שבע

כריך נקניקים בכביש 90

כריך נקניקים בכביש 90
יריב איתני

בכביש 90 המעדנייה (לא להתבלבל עם כביש 90, ההמבורגרייה) תמצאו משהו בין מקום בילוי לבית אוכל שמציע מגוון כריכים מושחתים ומושקעים במיוחד, מחזה יוצא דופן כמעט כפטה מורגנה, אל מול נופה הצחיח של הערבה התיכונה. הכריכים פה מותקנים מלחם טרי, גבינות, בשר ונקניקים שנפרסים במעדנייה ומירקות טריים, חלקם תוצאת חקלאית ועונתית מהערבה. אהבנו כאן במיוחד שלושה כריכים שכמו סותרים זה את זה אבל לא בהכרח - כריך טבעוני עם ממרח סויה (בדיוק כך), ירקות טריים, ארטישוק צלוי ושלל ממרחים לבחירה (כמו סלט חצילים, שום קונפי ואריסה); כריך רוסטביף עם בייקון וגאודה, משוח במיונז, חרדל, ממרח שום ופסטו ומצטופפים בו, כאילו לשם ניקוי המצפון, גם עגבנייה, בצל וחסה; ואחרון חביב - כריך נקניק וליתר דיוק, כריך נקניקים, עם מגוון משתנה של נקניקים כמו כתף בקר וקורנביף או בגרסה מושחתת יותר (שאף עולה קצת יותר) ומגיעה עם שינקן, פסטרמת הודו ובייקון (או בלעדיו) וחמוצים ביתיים. מחירים: 42-55 שקלים לכריך.

אסאדו בסנדוויץ' בעומר'ס

"לחם, בשר ומה שביניהם" זה המוטו של עומר'ס, מזללת הסנדוויצ'ים שפתח לפני כמעט שנה השף טל הרשקוביץ וקרויה על שם בתו, עומר. הרשקוביץ, אילתי במקור, עבר במטבחיהן של מסעדות רבות ומפוארות, בהן "מסה", "הרברט סמואל" ו"סבסטיאן" בהרצליה. למרות הניסיון בפִנפון מנות, הוא החליט לחזור לאילת ולהביא איתו משהו חדש משלו, ארוז בתוך סנדוויץ'. בברירת המחדל, כל המנות הן מן הפלנצ'ה ומגיעות בתוך או על יד פחמימה לבחירה: פיתה, לחם פרנה מרוקאי, חלה, לחם מקמח מלא או מחמצת (של מאפיית ברויטמן). בין המנות שנעטפות בפיתות ולחמים תמצאו קציצות בקר ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה וצ'ירשי; שניצל פריך וביתי; עוף צלוי; חביתת צ'יפס טבעונית עם אבוקדו וסלסה מירקות קלויים, סטייק וביצת עין, ומנת הדגל - אסאדו בבישול ארוך שנכרך בסנדוויץ'. מחירים: 32-48 שקלים לכריך.

עומר'ס, התמרים 50, אילת

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות