17 ארוחות ערב מסביב העולם

מתאילנד ועד פרו, מהודו ועד איטליה: 17 משפחות ברחבי העולם פתחו את ביתן והציגו את ארוחת הערב הטיפוסית שלהן. קוראי מדור האוכל של "הארץ" מוזמנים אף הם להציג לראווה את ארוחת הערב שלהם בטור חדש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארוחת ערב
צילום: Andrew Esiebo / NYT
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

בנגקוק, תאילנד

ארוחת ערב בבנגקוק, תאילנד. יש מי שמבשל ויש את מי שמנקה.צילום: Lauren DeCicca / NYT

ואסה קוּהָפְּרֶמָה הכינה ארוחת ערב למשפחתה, כולל הוריה, בעזרת שני בניה הצעירים. הנערים מבשלים לפחות לילה אחד בשבוע. באותו הלילה הם אכלו חביתה תאילנדית עם גזר, וחתיכות בשר חזיר מוקפצות עם חציל, קארי תאילנדי וכרובית בנוסח דרום המדינה. בני המשפחה היו אמורים לנקות אחרי הארוחה.

גורגאון, הודו

הארוחה בושלה בעזרת טבח המבשל במיוחד עבור משפחת אוסאן, בגורגאון - הודוצילום: Saumya Khandelwal / NYT

בני משפחת אוסאן — ראדה, טארה, גורינדר ושיקה — יושבים לאכול ארוחת ערב בביתם בגורגאון, דרומית־מערבית לניו דלהי. הארוחה בושלה בעזרת טבח המבשל במיוחד עבורם. המשפחה סועדת בסביבות השעה 9 בערב ובאותו הלילה הארוחה כללה פאניר (תרד עם גבינה), רייטה, קדאי אלו (תפוחי אדמה עם בצלים ותבלינים), סלט מלפפונים וצ'פאטים (פיתות הודיות) קלויים.

רומא, איטליה

קלאודיה ופיאמה בלוצ'י מבשלות את ארוחת הערב ברומאצילום: Valeria Scrilatti / NYT

קלאודיה בלוצ'י, תושבת רומא, מבשלת בדרך כלל את הארוחות של משפחתה אך הערב היא נעזרה בבתה פיאמה. היא קטפה עשבי תבלין במרפסת ביתה כדי לבשל סלטימבוקה אלה רומאנה (פרוסות בשר עגל מגולגלות כשבתוכן פרושוטו ומרווה). היא גם הגישה פסטה טרופיה (מעין נחשים) עם פסטו מתוצרת בית, סלט ועגבניות אפויות בתנור.

ריאד, סעודיה

ארוחת הערב בריאד, ערב הסעודיתצילום: TASNEEM ALSULTAN / NYT

בסמה, מאזן, עבד אל־מאליק ועבד אל־רחמן חוג'נדי סועדים כמעט בכל לילה בביתם, ארוחות המורכבות ממאכלים מוכנים קנויים וכאלה המבושלים בבית. בערב הזה הארוחה מורכבת משעועית מעוכה, שקשוקה ולקינוח: מאשוב — תערובת של בננות, לחם, תמרים, שמנת ודבש.

פורט או פרינס, האיטי

משפחת שארל מהאיטי מעדיפה לאכול את הארוחה העיקרית שלה בערבצילום: Jessica Obert / NYT

משפחות רבות בהאיטי אוכלות את הארוחה העיקרית שלהן בשעות הצהריים, אך משפחת שארל מעדיפה לאכול אותה בערב, בדרך כלל בסביבות השעה 19.00. יובלין רוזייה שארל מכינה את הארוחה. בלילה הזה היא הכינה תבשיל בשם לאלו עם "סוׂס פּוּאַה נוּאָה" — רוטב עשוי משעועית שחורה עם אורז. את בשר הבקר והסרטנים השרו לפני כן במרינדה שהוכנה מתפוזים ולימונים מהחצר. מייגן, בתם בת ה–4 של בני הזוג אמרה תפילה קצרה.

פריז, צרפת

הערב אכלו בפריז שאריות של עוף בגריל עם קוסקוסצילום: Dmitry Kostyukov / NYT

מרינה פז'וביק דבואז' הכינה ארוחה מוקדמת לילדיה, קלרה ומקסים, בדירה שבה מתגוררת המשפחה בפריז לפני שבעלה חזר הביתה. באותו הלילה אכלו הילדים שאריות של עוף בגריל, שקנו מהקצב מעבר לפינה, לצד קוסקוס מפיקאר סורז'לה — חנות פופולרית בצרפת שבה מוכרים ארוחות מוכנות קפואות. הם סיימו את ארוחתם עם גבינת פטי סוויס ושתי פרוסות קונטֶה למקסים, ופרוסת קונטה ואמנטל לקלרה.

קוואזולו נטאל, דרום אפריקה

סיביווה מבאתה מבשלת ארוחת ערב למשפחתה, בקוואזולו נטאל שברום אפריקהצילום: Rogan Ward / NYT

סיביווה מבאתה מבשלת ארוחת ערב למשפחתה — לבעלה ספיווה מבאתה, שלושת ילדיהם, אימה, ידידה ודודניתה. הם מתגוררים בעיירה ריצ'רדס ביי במחוז קוואזולו נטאל שבמזרח דרום אפריקה. בערב הזה הם אכלו זנב שור מטוגן עם לחם מאודה שנקרא אוז'קה (ujeqe) בשפת זולו, שפת שבטו של ספיווה מבאתה, ואומקופה (umkhupha) בשפת שוזה (Xhosa) שפת השבט של סיביווה מבאתה. כמו כן הם אכלו צ'אקלאקה — ממרח עשוי מפלפלים מטוגנים, גזר מגורר ושעועית אפויה — שנחשב למעדן אהוב בדרום אפריקה.

מערב אוסטרליה

סוזי מנקה וג'ארוד מכין את הארוחה המשפחתית, אי שם במערב אוסטרליהצילום: Guy Calaf / NYT

ג'ארוד, סוזי ושלושת ילדיהם מתגוררים ביאלינגאפ, לחוף האוקיינוס ההודי. לפנות ערב סוזי מנקה וג'ארוד מכין את הארוחה המשפחתית. הפעם אכלו נאניגאי (לוטיין אדום) מטוגן, עם ברוקוליני וצ'יפס בטטה. הילדים מקבלים מנה גדולה יותר של פירות וירקות.

לימה, פרו

ארוחת ערב בלימה, פרוצילום: Angela Ponce / NYT     

באמצע השבוע אוכלים בני משפחת גווארה — חסוס, מרגוט ובנותיהם אווה ודנה — ארוחת ערב שאותה מכינה המבשלת, שהיא גם המנקה שלהם. בארוחה זו אכלו סטייק ולצידו תירס, תפוחי אדמה וסלט.

אמסטרדם, הולנד

ארבעה לילות בשבוע מכינה פלר הנקט ארוחת ערב מבושלת למשפחתה שבאמסטרדםצילום: Herman Wouters / NYT
צילום: Herman Wouters / NYT

ארבעה לילות בשבוע מכינה פלר הנקט ארוחת ערב מבושלת למשפחתה. היא מגבילה את צריכת הבשר לשני ערבים בשבוע. הפעם הגישה סלמון עם אורז בסמטי וברוקולי, ולקינוח קסטארד פאי, חביצה, תוצרת בית עם עם פטל טרי וריבת פירות יער.

טקסס, ארה"ב

משפחת גארסה מלארדו שבטקסס אכלו הערב ספגטי עם רוטב בשר צילום: Dimitri Staszewski / NYT

משפחת גארסה מלארדו שבטקסס מרבה להיעזר בסיר לחץ לבישול ארוחות הערב. בערב זה אכלו ספגטי עם רוטב בשר ולצידו סלט חסה ולחם שום. המשפחה סועדת בבית שישה ערבים בשבוע. בימים שבהם מתקיימות פגישות של קבוצת תפילה או אימוני בייסבול של גרייסון בן ה–4 מזמינה המשפחה אוכל ממסעדה.

לאגוס, ניגריה

ארוחת ערב בלאגוס, ניגריה. כתבת האוכל אוזוז סוקו הכינה עם בתה ריובו פיתות מבננות פלנטיין שהוגשו עם נתחי עוף מתובלים, בצל כבוש בליים ורוטב סלסה מעגבניות וחציליםצילום: Andrew Esiebo / NYT
ארוחת ערב בלאגוס, ניגריהצילום: Andrew Esiebo / NYT

בימי רביעי נוהגת משפחת סוקו לאכול ווראפס, מעין לאפות או פיתות שטוחות ודקות ממולאות ומגולגלות. כתבת האוכל אוזוז סוקו הכינה עם בתה ריובו פיתות מבננות פלנטיין שהוגשו עם נתחי עוף מתובלים, בצל כבוש בליים ורוטב סלסה מעגבניות וחצילים, שאותו הפשירה סוקו מהקפאה. על השולחן הונחו רטבים ותוספות שונים ובהם: רוטב חמאת בוטנים. צ'אטני פפאיה, רוטב היביסקוס ופלפל ירוק חריף, שמן מנטה ובצל ירוק, רוטב תמרינדי וג'ינג'ר, וכרוב חמוץ עם סלק וגזר.

לואיס לדוק וקטיה ברגאן ממקסיקו מכינים את ארוחת הערב שלהם צילום: Alejandro Cartagena / NYT

מונטריי, מקסיקו

לואיס לדוק וקטיה ברגאן מכינים ארוחות ערב לסירוגין. הערב היה תורה של ברגאן. היא הכינה ביצים מקושקשות עם נקניקיות צ'וריסו ובצל. את הביצים הגישה עם טורטיות. לקינוח הוגש תות שדה —  הקינוח האהוב על אֶמה בת ה–4. פולי הכלבה חיכתה בסבלנות לידם. "אנחנו דנים בכל הנושאים החשובים, שמחים כעצובים, סביב שולחן האוכל", אומרת ברגאן.

מוסקבה, רוסיה

צילום: James Hill / NYT
ליזה לונין מכינה את ארוחת הערב המשפחתית,והפעם: קוטלטיצילום: James Hill / NYT

רוב ימות השבוע מכינה ליזה לונין את ארוחת הערב המשפחתית. ששת ילדיהם של ליזה וויקטור לונין אחראים לעריכת שולחן האוכל. בערב הזה אכלו קוטלטי — קציצות של בשר טחון, לחם, ביצים ובצל, ולצידן אורז, סלט חסה וסלט חצילים צלויים עם פלפלים אדומים ובזיליקום.

טוקיו, יפן

יסוקו איגוצ'י הכינה לארוחת הערב תבשיל מבמיה שקטפה בגינתה בטוקיוצילום: Julie Glassberg / NYT

יסוקו איגוצ'י הכינה לארוחת הערב תבשיל מבמיה שקטפה בגינתה. בנה מסאהירו, גרוש ואב לשלושה, מגיע עם ילדיו לארוחת ערב 5־6 פעמים בשבוע. בערב זה אכלו מבּארוּ (דג סלע) ולצידו אורז ומרק מיסו. לקינוח הוגשו פירות טריים.

איסטנבול, טורקיה

ארוחת הערב של משפחת טרזי באיסטנבולצילום: Nicole Tung / NYT

אומוט נווין, דניז ומראל טרזי אכלו קציצות קופטה תוצרת בית, מרק עדשים טורקי ופילאף בורגול עם עגבניות מגוררות ופלפלים, וגם דולמאס (עלי גפן ממולאים) ושעועית אדומה בשמן זית. לקינוח אכלו פודינג אורז —  סוטלאץ', ודלעת עם טחינה ואגוזי מלך.

סאו פאולו, ברזיל

משפחת קורי מברזיל אוכלת ארוחת ערב מול הטלוויזיהצילום: Gabriela Portilho / NYT
צילום: Saumya Khandelwal / NYT

כרמן מסאד קורי הגישה פיקדיניו, תבשיל קדרה ברזילאי מסורתי של בשר בקר, גזר ותפוחי אדמה, ולצידו אורז וסלט. את הארוחה, גם הערב, אכלה המשפחה מול הטלוויזיה. האב לואיס פליפה נוהג לערוך את השולחן והילדים לוקאס וג'ובאנה אחראים לפינוי הכלים.

ומה בישראל?

ארוחת הערב של משפחת לוי מישראלצילום: Ilia Yefimovich / NYT

מדור האוכל של "הארץ" גאה להשיק טור חדש הסוקר 365 ארוחות ערב בחיי המשפחות הישראליות בארץ ובעולם. המנהגים, המתכונים, ההרגלים, השיחות, מראה המטבח או פינת האוכל, מה שומעים ברקע? האם אוכלים בסלון? מול הטלוויזיה או מול המחשב? לבד או ביחד? הורים לחוד וילדים לחוד? מעוניינים לתעד את שולחן ארוחת הערב שלכם ולספק את המתכון המשפחתי שלכם? כתבו לנו: food.Haaretz@gmail.com

לוגו ניו יורק טיימס

ניו יורק טיימס

c.2020 The New York Times Company

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ