מתכון |

פנקייק פולנטה עם סלסה של אבוקדו ואפרסמון

חם עם קר, מתוק עם חריף, כתום עם ירוק - כל הניגודים משתלבים יחד לחגיגה שמענגת את העיניים והחך בפנקייק מפתיע

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:ארבע מנות
זמן בישול:20 דקות
לא חייב להיות מתוק, פנקייק פולנטה עם תוספותצילום: דורעם גונט

רכיבים

לפנקייק:

  • 1/2 כוס קמח תירס מהיר הכנה

  • 1/2 כוס חלב

  • 1 ביצה

  • 1/2 כפית סוכר

  • מלח ופלפל שחור

  • חמאה לטיגון

לסלסה:

  • 2 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 2 אפרסמונים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (כשאין אפרסמון אפשר להשתמש בפרי אחר, למשל אגס)

  • 1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)

  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק

  • צרור קטן של כוסברה טרייה, קצוצה

  • 1/2 1 כפות מיץ לימון

  • 1/2 2 כפות שמן אגוזים, או שמן זית משובח

  • מלח

הוראות הכנה

טורפים בקערה את כל חומרי הפנקייק, מלבד החמאה. מניחים בצד בזמן שמכינים את הסלסה.

מכינים את הסלסה: מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

מחממים היטב מחבת טפלון קטנה (בקוטר של 18 ס"מ). כשהמחבת חמה מאוד, מכניסים פנימה כרבע כפית חמאה, ודואגים שתכסה את כל תחתית המחבת. שופכים פנימה רבע מהבלילה, ומטים את המחבת לצדדים כדי ליצור פנקייק עגול. מטגנים עד שתחתית הפנקייק תזהיב (דקה או שתיים), ואז הופכים ומזהיבים את הצד השני. מוציאים לצלחת ומטגנים כך את יתרת הבלילה.

להגשה: עורמים על מחציתו רבע מהסלסה. מקפלים את הפנקייק על המילוי ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ