מתכון: מפרום טונה - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מפרום טונה

יוצאי טריפולי יתקוממו אולי על הפגיעה במתכון המסורתי, אבל טונה היא חלופה טובה ומעניינת למילוי הבשר השגרתי

4 מנות דרגת קושי: בינוני
דורעם גונט


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 תפוחי אדמה בגודל בינוני (800 גרם עד 1 ק"ג בסך הכל)

1/3 כוס קמח, לקימוח

2 ביצים

כף פפריקה מתוקה

שמן זית לטיגון

למילוי:

2 קופסאות שימורי טונה בשמן (320 גרם)

3 בצלים ירוקים

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון

כף רסק עגבניות

1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים

מלח ופלפל

לרוטב:

3 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה (אפשר להמיר חלק בפפריקה חריפה, למי שאוהב)

1 כפית סוכר

1/2 כפית קינמון

מיץ מחצי לימון

2 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות

מלח ופלפל

מעט פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות אורך בעובי 1 ס"מ. חוצים כל פרוסה באמצע, אך משאירים את קצותיה מחוברים (מתקבל מעין פה העשוי שתי פרוסות המחוברות בקצה אחד, שביניהן אפשר לשים את המילוי).

ממלאים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה של המילוי. מכינים צלוחית ובה קמח לקימוח תפוחי האדמה. בצלחת מרק שטוחה טורפים 2 ביצים עם כף אחת של פפריקה מתוקה.

במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית לטיגון. מקמחים את תפוחי האדמה הממולאים, טובלים בתערובת הביצים והפפריקה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

מכינים את הרוטב: בסיר רחב מערבבים את המים, רסק העגבניות, הפפריקה, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון. מוסיפים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ואת קוביות העגבנייה ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך (כשעה). מורידים מהאש וזורים פטרוזיליה קצוצה. אוכלים חם או פושר, אפשר עם קוסקוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות