כנאפה עם תמרים לחים ורוקפור - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כנאפה עם תמרים לחים ורוקפור

הטעם העז של הרוקפור חותך במתיקות התמרים והסילאן, בגרסה לא מסורתית של כנאפה

מחבת בקוטר 24 ס"מ דרגת קושי: קל
כנאפה עם תמרים לחים ורוקפור
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

150 גרם אטריות קדאיף מוכנות, מופשרות לגמרי במקרר

80 גרם חמאה, מומסת
100 גרם תמרים לחים, קלופים ומגולענים
80 גרם גבינת רוקפור

לסירופ:

3 כפות סילאן (רצוי אמיתי, מתמרים בלבד)

2 כפות מים
1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה

מניחים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים היטב בידיים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב, עד שכל האטריות מצופות בחמאה. משטחים את האטריות במחבת בשכבה אחידה ומניחים על להבה בינונית. מפרקים כל תמר לשלוש-ארבע חתיכות ומפזרים על האטריות. מפוררים את הרוקפור בידיים ומפזרים על האטריות.

מטגנים את האטריות עד שיזהיבו, יידבקו זו לזו וייהפכו לפריכות (משגיחים כל הזמן ומפעם לפעם בודקים שהאטריות אינן נשרפות. אם הטיגון מהיר מדי, מנמיכים את הלהבה. כל התהליך צריך לארוך 3-5 דקות).

כשהאטריות זהובות הופכים את הכנאפה במחבת (להפיכה קלה אפשר להחליק את הכנאפה לצלחת, לכסות במחבת ולהפוך בחזרה). מטגנים את הכנאפה מצד הגבינה כחצי דקה עד דקה ומחליקים לצלחת הגשה.

מערבבים את כל חומרי הסירופ ויוצקים בצורה אחידה מעל הכנאפה החמה. לחיתוך, מניחים סכין גדול במאוזן לכנאפה ולוחצים ביד השנייה על הלהב (כדי להימנע מניסור שיפרק את הכנאפה). מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות