פילה סלמון צלוי בתנור - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פילה סלמון צלוי בתנור

נתחים רכים של סלמון נאפים בתנור עם שלושה סוגי בצלים, תפוחי אדמה פריכים ורוטב פלפלים אדומים קלויים. רק להזליף שמן זית ולהגיש

דרגת קושי: קל
פילה סלמון צלוי בתנור
דניאל לילה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 נתחי פילה סלמון נקיים מעצמות

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 בצלים לבנים, קלופים וחתוכים לרבעים
8 יחידות בצל ירוק (החלק הלבן בלבד, שטוף)
12 תפוחי אדמה קטנים, שטופים
10 שיני שום קלופות
3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים, ללא גרעינים
רבע כוס ו-2 כפות שמן זית
שמן קנולה
3 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
מעט צ'ילי גרוס (שאטה)

הוראות הכנה

קולים פלפלים. מניחים אותם במערבל עם שן שום, חומץ בלסמי, רבע כוס שמן זית ומעט מלח. טוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

מניחים בסיר קטן מאוד את שיני השום ומכסים בשמן קנולה. מחממים על אש נמוכה עד שעולות בועות. ממשיכים לבשל כחצי שעה על אש נמוכה מאוד, עד להתרככות.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים בצל ותפוחי האדמה עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. אופים כ-20 דקות, מוסיפים בצל הירוק ואופים 10 דקות נוספות.

מדליקים את הגריל העליון בתנור. מניחים את נתחי הדג בתבנית כאשר העור כלפי מעלה. מורחים מעט שמן זית על כל נתח ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. צולים בגריל כ-6 דקות, עד שהדג עשוי למחצה.

להגשה:

יוצקים על צלחת רוטב פלפלים, מניחים מעל את הבצלים ותפוחי האדמה ומעליהם את הדג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות