מתכון: טארטלטים קרם וניל ופירות טריים

ארז תורג'מן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארז תורג'מן

רכיבים

מרכיבים:

  • כוס ורבע (175 גרם) קמח

  • 2 כפות סוכר

  • קורט מלח

  • 100 גרם חמאה קרה

  • חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 חלמון

לבצק פריך:

  • מקל וניל חצוי לאורכו

  • 1/2 ליטר חלב

  • 4 חלמונים

  • 1 כף קמח לבן

  • 100 גרם סוכר

לקרם וניל:

  • מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1/2 ליטר חלב
  • 4 חלמונים
  • 1 כף קמח לבן
  • 100 גרם סוכר

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון קמח, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורים. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד להיווצרות בצק. אם הבצק יבש, מוסיפים כף שמנת מתוקה או מים. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
2. מרדדים את הבצק ומרפדים אתו תבניות של מיני פאי. אופים 10-8 דקות ב-170 מעלות.
3. מבשלים את מקל הווניל החצוי בחצי ליטר חלב. כשהחלב רותח מסירים מהאש ומוציאים את המקל.
4. בסיר בינוני טורפים חלמונים, קמח וסוכר. מוסיפים, תוך טריפה, את החלב והווניל. מחזירים את הסיר לבישול על אש בינונית ומבשלים תוך ערבוב עד שהקרם סמיך.
5. מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה. מוציאים מהמקרר וטורפים את הקרם עד לקבלת מרקם קטיפתי. ממלאים את קלתיות הבצק עד לשלושה רבעים מהגובה. מניחים מעל פירות טריים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ