מתכון

כך תכינו לבנה טבעוני

חייבים גבינות בארוחה? כך אפשר להכין לבד ובקלות גבינת לבנה קשיו ממתכון של השף אילן פלד

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: באדיבות מסעדת הבר קיימא
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
זמן בישול:60 דקות

טבעונים טבעונים, אבל פה ושם עולה הגעגוע לטעם המוכר ההוא וגבינת הלבנה קשיו הזאת היא מענה די טוב לדבר. אז ביקשנו מהשף אילן פלד (לשעבר בבר קיימא) את המתכון וזה מה שהוא היה מוכן לחשוף.

"כדי שהלבנה תצא בצורה מושלמת, חשוב להקפיד להיצמד להוראות המתכון, כמו למשל לטחון היטב את אגוזי הקשיו, או לערבב את המרקם פעמיים ביום בימים חמים, אחרת יצטברו גושים והגבינה תתקלקל. בדרך כלל אני מגיש את המנה יחד עם חמוצים שנעשים אצלנו במסעדה – שילוב של חצי חומץ חצי מלח, יחד עם לחמניה, שמן זית, עגבניה, מלפפון – קלאסי".

רכיבים

  • 1 ק"ג קשיו
  • מים
  • מלח

הוראות הכנה

משרים את הקשיו כמה שעות ומסננים.

מעבירים לבלנדר לפי כוסות - חצי כפית מלח על כל כוס קשיו מושרה (מסונן) ומכסים במים (בלבד - עד גובה הקשיו ולא יותר).

טוחנים למרקם חלק מאד - לזה צריך בלנדר, רוב מעבדי המזון לא עושים מרקם חלק.

מעבירים לקערה (עדיף חרס או זכוכית ולא מתכת או פלסטיק) מכסים בבד - לא רשת, וקושרים עם גומיה.

משאירים על השיש 3-4 ימים (תלוי במזג האוויר), מערבבים פעם ביום (בימי קיץ חמים מאוד או מטבח חם מאוד רצוי פעמיים ביום).

הערה: ניתן לשמור במקרר (בצנצנת אטומה) כשבועיים ויותר, במידה ולא נפתח.

תגובות