מתכון: סלט עוף בלחמניית חלה - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט עוף בלחמניית חלה

השילוב המושלם לארוחת קיץ קלה: סלט עוף קר ולחמנייה. השף גיא ארבל (ממסעדות בנדיקט) לקח את המנה הקלאסית של סלט עוף קר עם תפוחי עץ ירוקים, שקדים ומיונז קארי ומגיש אותה בלחמניות חלה עם חסה ועגבנייה

דרגת קושי: קל
שרית גופן

המתכון לסלט עוף קר בלחמניית חלה של השף גיא ארבל מקבוצת המסעדות בנדיקט נולד בהשראת המנה - chicken salad sliders.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג חזה עוף

1 יח' בצל, גזר, סלרי חתוכים גס

עלה דפנה

3 ענפי טימין

מקל סלרי (50 גרם) קצוץ

1/2 יח' (50 גרם) בצל סגול קטן קצוץ

1 יח' (100 גרם) תפוח עץ גרני סמיט בינוני קצוץ

1/2 כוס (40 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1 יח' בצל ירוק קצוץ (ללא החלק הלבן)

5 כפות (150 גרם) מיונז

כף (15 גרם) חרדל

כף (15 מ"ל) מיץ לימון

כפית מלח

קורט אבקת קארי

לחמניות ביס

להגשה בלחמנייה: אבוקדו, עגבנייה, חסה

הוראות הכנה

שולקים את חזה העוף: מניחים את חזה העוף בסיר ומכסים במים.

מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, עלה דפנה וטימין ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות על סף רתיחה.

מכסים, מכבים את האש ומשאירים את העוף בסיר הסגור כ- 20-15 דקות נוספות.

חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.

מערבבים את קוביות העוף עם שאר המרכיבים (פרט ללחמניות) ליצירת סלט עוף.

מניחים כף סלט עוף בכל לחמניית ביס.

מוסיפים פרוסת עגבנייה / אבוקדו / חסה לפי הטעם לכל לחמנייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות