מתכון: סלט עוף בלחמניית חלה

השילוב המושלם לארוחת קיץ קלה: סלט עוף קר ולחמנייה. השף גיא ארבל (ממסעדות בנדיקט) לקח את המנה הקלאסית של סלט עוף קר עם תפוחי עץ ירוקים, שקדים ומיונז קארי ומגיש אותה בלחמניות חלה עם חסה ועגבנייה

גיא ארבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט עוף בלחמנייה של בנדיקט
סלט עוף בלחמנייה של בנדיקטצילום: שרית גופן
גיא ארבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות

המתכון לסלט עוף קר בלחמניית חלה של השף גיא ארבל מקבוצת המסעדות בנדיקט נולד בהשראת המנה - chicken salad sliders.

רכיבים

  • 1 ק"ג חזה עוף
  • 1 יח' בצל, גזר, סלרי חתוכים גס
  • עלה דפנה
  • 3 ענפי טימין
  • מקל סלרי (50 גרם) קצוץ
  • 1/2 יח' (50 גרם) בצל סגול קטן קצוץ
  • 1 יח' (100 גרם) תפוח עץ גרני סמיט בינוני קצוץ
  • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 יח' בצל ירוק קצוץ (ללא החלק הלבן)
  • 5 כפות (150 גרם) מיונז
  • כף (15 גרם) חרדל
  • כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • כפית מלח
  • קורט אבקת קארי
  • לחמניות ביס
  • להגשה בלחמנייה: אבוקדו, עגבנייה, חסה

הוראות הכנה

שולקים את חזה העוף: מניחים את חזה העוף בסיר ומכסים במים.

מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, עלה דפנה וטימין ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות על סף רתיחה.

מכסים, מכבים את האש ומשאירים את העוף בסיר הסגור כ- 20-15 דקות נוספות.

חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.

מערבבים את קוביות העוף עם שאר המרכיבים (פרט ללחמניות) ליצירת סלט עוף.

מניחים כף סלט עוף בכל לחמניית ביס.

מוסיפים פרוסת עגבנייה / אבוקדו / חסה לפי הטעם לכל לחמנייה.

תגובות