לביבות תפוחי אדמה ובטטה - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות תפוחי אדמה ובטטה

קצת תפוחי אדמה, קצת בטטה והתוצאה היא מתכון קל ופשוט ללביבות מושלמות של השף אורי שפט (ממאפיית לחמים)

30 לביבות דרגת קושי: קל
לביבות תפוחי אדמה ובטטה של אורי שפט
דניאל לילה
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

750 גרם תפוחי אדמה קלופים

250 גרם בטטה קלופה

120 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

4 ביצים טרופות

2 כפות קמח תופח

קורט פלפל שחור

קורט מלח

קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מבשלים בסיר את תפוחי האדמה והבטטות כ-12 דקות על להבה בינונית (תפוחי האדמה אמורים להיות חצי מבושלים). מניחים בצד לקירור. בעזרת פומפיה גסה מגררים לתוך קערה את תפוחי האדמה והבטטה. מוסיפים ביצים, פרמזן, קמח ותבלינים, ומערבבים לתערובת אחידה.

אפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים רגילה או מסיליקון. בעזרת כף, ממלאים כל שקע בתערובת הלביבות. אופים כ-12-14 דקות עד לגוון שחום.

טיגון: מחממים על להבה בינונית מחבת טפלון עם מעט חמאה או שמן זית. בעזרת כף מניחים תלוליות מהתערובת, וממתינים בערך 30 שניות עד שהלביבה מתייצבת מעט ומשחימה. הופכים צד.

הצעת הגשה: ניתן להגיש ליד שמנת חמוצה או קרם פרש, ולפזר עירית טרייה קצוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות