מתכון

לביבות תפוחי אדמה ובטטה

קצת תפוחי אדמה, קצת בטטה והתוצאה היא מתכון קל ופשוט ללביבות מושלמות של השף אורי שפט (ממאפיית לחמים)

אורי שפט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורי שפט, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 לביבות
זמן בישול:30 דקות (כולל אפייה)
לביבות תפוחי אדמה ובטטה של אורי שפט

רכיבים

  • 750 גרם תפוחי אדמה קלופים
  • 250 גרם בטטה קלופה
  • 120 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 4 ביצים טרופות
  • 2 כפות קמח תופח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מבשלים בסיר את תפוחי האדמה והבטטות כ-12 דקות על להבה בינונית (תפוחי האדמה אמורים להיות חצי מבושלים). מניחים בצד לקירור. בעזרת פומפיה גסה מגררים לתוך קערה את תפוחי האדמה והבטטה. מוסיפים ביצים, פרמזן, קמח ותבלינים, ומערבבים לתערובת אחידה.

אפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים רגילה או מסיליקון. בעזרת כף, ממלאים כל שקע בתערובת הלביבות. אופים כ-12-14 דקות עד לגוון שחום.

טיגון: מחממים על להבה בינונית מחבת טפלון עם מעט חמאה או שמן זית. בעזרת כף מניחים תלוליות מהתערובת, וממתינים בערך 30 שניות עד שהלביבה מתייצבת מעט ומשחימה. הופכים צד.

הצעת הגשה: ניתן להגיש ליד שמנת חמוצה או קרם פרש, ולפזר עירית טרייה קצוצה.

תגובות