מתכון

פשטידת בטטות דלת קלוריות

רק 170 קלוריות למנה: מתכון לפשטידת בטטות מתוך ספרה של סמדר פרגר "הרזיה שפויה"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
זמן בישול:שעה ורבע
בטטות

רכיבים

  • 4 בטטות
  • 1 ביצה
  • 4 חלבונים
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 1/2 גביעי יוגורט
  • 1 כף שמן קנולה לשימון התבנית
  • 2 כפות סולת
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

מנקים את הבטטות. שמים בסיר גדול מלא מים עם כף מלח. מרתיחים, מנמיכים את האש, ומבשלים כ-20 דקות - עד שמזלג ננעץ בבטטות בקלות. שוטפים במים קרים וקולפים.

מועכים את הבטטות למחית. טורפים את הביצה והחלבונים, מוסיפים למחית ומערבבים. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, בצל קצוץ, פפריקה וגביע יוגורט אחד, ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה עוד חצי גביע יוגורט, ומערבבים.

שמים כף שמן בתבנית פיירקס, ומורחים על התחתית והדפנות בעזרת מגבת נייר. מפזרים על התבנית את הסולת, ומנערים עד שהסולת תכסה את כל התחתית והדפנות.

מעבירים את עיסת הבטטות לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

מתוך ספרה של סמדר פרגר "הרזיה שפויה", בהוצאת מטר

תגובות