פשטידת בטטות דלת קלוריות - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פשטידת בטטות דלת קלוריות

רק 170 קלוריות למנה: מתכון לפשטידת בטטות מתוך ספרה של סמדר פרגר "הרזיה שפויה"

8 מנות דרגת קושי: קל
בטטות
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 בטטות

1 ביצה

4 חלבונים

2 כפות קמח תפוחי אדמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 1/2 גביעי יוגורט

1 כף שמן קנולה לשימון התבנית

2 כפות סולת

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

מנקים את הבטטות. שמים בסיר גדול מלא מים עם כף מלח. מרתיחים, מנמיכים את האש, ומבשלים כ-20 דקות - עד שמזלג ננעץ בבטטות בקלות. שוטפים במים קרים וקולפים.

מועכים את הבטטות למחית. טורפים את הביצה והחלבונים, מוסיפים למחית ומערבבים. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, בצל קצוץ, פפריקה וגביע יוגורט אחד, ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה עוד חצי גביע יוגורט, ומערבבים.

שמים כף שמן בתבנית פיירקס, ומורחים על התחתית והדפנות בעזרת מגבת נייר. מפזרים על התבנית את הסולת, ומנערים עד שהסולת תכסה את כל התחתית והדפנות.

מעבירים את עיסת הבטטות לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

מתוך ספרה של סמדר פרגר "הרזיה שפויה", בהוצאת מטר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות