בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קציצות כרישה עם בורגול של עומר מילר

מרכיבים:1 ק"ג כרשה, 5 תפוחי אדמה, 6 בצלים לבנים, 1/2 כוס בורגול דק, 1 כף קמח, 3 כפות בצל ירוק קצוץ, 1 ביצה, 100 גרם גבינת פטה כבשים מגוררת (אופציה), 1/4 כפית אגוז מוסקט

תגובות

מרכיבים

  • 1 ק"ג כרשה
  • 5 תפוחי אדמה
  • 6 בצלים לבנים
  • 1/2 כוס בורגול דק
  • 1 כף קמח
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים מגוררת (אופציה)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

ההכנה

  1. חוצים כל כרשה לאורך ובעזרת סכין חדה מאד קוצצים אותן דק ככל האפשר. חולטים את הכרשה כ-30 שניות, מעבירים למי קרח ובעזרת הידיים סוחטים היטב.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד ריכוך. מסננים ומועכים לפירה. מצננים.
  3. קוצצים דק מאוד את הבצלים הלבנים. מחממים רבע כוס שמן זית במחבת ומאדים את הבצלים באטיות במשך כשעה עד שהם מקורמלים (כדאי ואף רצוי להכין כמות גדולה של קונפי בצלים ולשמור במקרר עד חודש. מעולה לקציצות, לקבב, למאפים וסתם על פרוסת לחם).
  4. מניחים את הבורגול היבש במסננת ושוטפים במים זורמים למשך חצי דקה. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות ומסננים היטב.
  5. מערבבים את הכרשה, הפירה, הבצלים המקורמלים, הבורגול ושאר המרכיבים. יוצרים לביבות וצורבים במחבת עם שמן זית בסמוך למועד ההגשה. ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו