מתכון: תפוחי אדמה בתנור של שרי אנסקי

תפוחי אדמה שלמים כמספר הסועדים, חמאה, שמנת, מלח

שרי אנסקי
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שרי אנסקי

הסוד הוא להשתמש בתפוחי אדמה גדולים במיוחד ולא להכין אותם מראש אלא להגיש מיד כשמוציאים מהתנור.

מרכיבים:

  • תפוחי אדמה כמספר הסועדים
  • חמאה
  • שמנת חמוצה
  • מלח

הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות. שוטפים את תפוחי האדמה, מנגבים את הקליפה ומניחים בתבנית שטוחה (לא בצפיפות). אפשר גם להניח ישר על הרשת. לא משמנים, לא ממליחים והכי חשוב - לא עוטפים בנייר כסף. תפוחי האדמה צריכים לקבל חום ישיר שמאפשר לקליפה להתייבש ולתפוח לקבל קרום פריך כמו של בגט. אופים כשעה וחצי עד שעתיים.

מוציאים מהתנור, חותכים חריץ לאורך, מועכים קצת במזלג את תוך התפוח, דוחסים פנימה חמאה ושמנת חמוצה, זורים מלח ומגישים מיד.

* אפשר גם לגרד פנימה קצת גבינת פרמזן או להוסיף שום קצוץ עם קצת פטרוזיליה או בצל מטוגן. נורא טעים להוסיף דג מלוח כבוש עם בצל.

צילום: לימור לניאדו תירו

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ