בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

איך מכינים טבעות בצל מושחתות?

מוצאה של המנה הפופולרית עדיין לוט בערפל, אך מטקסס ועד דרום אסיה, תוכלו למצוא שלל מסעדות הטוענות לכתר. נסו מתכון קל ומהיר להכנה ביתית

17תגובות

טבעות בצל הן פרוסות בצל הנטבלות בבלילת בצק או פירורי לחם ולרוב מטוגנות בשמן עמוק. הן נחשבות כמזון מהיר, ומוגשות כמנה ראשונה או כתוספת. מקורן המדויק אינו ידוע אולם כבר בשנות השלושים של המאה העשרים פרסם הניו-יורק טיימס מתכון בו הופיע השם "טבעות בצל". בדומה לטוגנים, המכונים באנגלית French fries, מנת טבעות בצל אחרת כונתה  French fried onions כבר בשנת 1910. בין הטוענים לבעלות על המצאת המנה הוא בעליה של רשת מסעדות בטקסס, הנחשבת לאחת ממסעדות הדרייב-אין הראשונות בארצות הברית ואילו מקורות אחרים מתעקשים כי מקורות המנה מגיעים דווקא מדרום אסיה.

גרסאות שונות להכנת המנה כוללות בישול, אפייה או טיגון של טבעות הבצל בבלילות שונות דוגמת בצק בירה, פירורי לחם, פנקו, חלב או חמאה. גם לאופן הגשתן גרסאות וצורות שונות, החל מהטבעות הקלאסיות, דרך פרוסות דקות ועד חלה. 

באדיבות מסעדת אורבנו וייחו

 

מתכון לטבעות בצל בטמפורה באדיבות יענקלה שיין ממסעדת "אורבנו וייחו"

חומרים (4 מנות)

4 בצלים לבנים גדולים

50 גרם קמח אורז / קורנפלור

 

לטמפורה:

50 גרם קמח לבן

רבע כפית דבש

רבע כפית אבקת אפיה

150 גרם בירה בהירה (חצי בקבוק קטן)

 

ההכנה

מקלפים את ארבעת הבצלים ופורסים לפרוסות רחבות (2 ס"מ רוחב).

שוטפים את הטבעות היטב במים, מנערים אותן היטב מהנוזלים המיותרים (אין צורך ביבוש).

מחלקים 7 טבעות בצל למנה ומקמחים בקורנפלור או קמח אורז.

מערבבים את כל חומרי הגלם של הטמפורה לכדי בלילה אחידה.

טובלים בתערובת הטמפורה עד לכיסוי ומניחים בצ'יפסר או במחבת מלאה בשמן עמוק (170 מעלות) עד להזהבה.

מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיחת השמן המיותר.

מסדרים במערום בצלחת קטנה ועמוקה ומוסיפים מלח לפי הטעם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו