בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים צ'יפס אמיתי כמו בבלגיה?

מתכוננים לצפות במשחק הכדורגל מול נבחרת בלגיה? הנה מתכון לצ'יפס אמיתי ורטבים שהבלגים מכירים מהבית

30תגובות

באופן מקרי, השבוע הוא חגיגה בעבור הבלגופילים, דהיינו חובבי בלגיה. כשבזמן שישודר הערב משחק הכדורגל החשוב והמכריע, ישראל-בלגיה במסגרת מוקדמות יורו 2016 יתקיים בנמל תל אביב - שבוע הקולינריה הבלגי (ועד ה-2 באפריל). הפסטיבל שמתקיים זו השנה השנייה הופך כעת למסורת ששמה במרכזה את חווית האוכל והשתייה הבלגיים, בשלל אירועים שונים. בכל ערב החל מהשעה 19:00, הופך שוק הנמל לשוק בלגי, בו המבקרים יכולים לטעום לראשונה בירות בלגיות חדשות ומיוחדות שהובאו לצורך הפסטיבל לישראל, וכן מנות דגל נוספות כמו: שוקולדים בלגיים, וופל בלגי, נקניקיות, פסטות וכריכים, שכל כולם בהשראה בלגית.

אם תחליטו להישאר בבית ולעודד את הנבחרת מול הטלוויזיה, למה שלא תכינו לעצמכם נשנוש הולם - כמו הצ'יפס הבלגי, שהוא בעצם הצ'יפס האמיתי.

אייל לזגיאל

מתכון לצ'יפס בלגי אמיתי של השף אייל לביא

כל מי שביקר בבלגיה משתומם שוב ושוב - איך לעזאזל יוצא לבלגים צ'יפס טעים כל כך. התשובה הראשונה היא בזכות חומר גלם משובח, אבל הסוד האמיתי הוא אחד: הטיגון הכפול. אחרי שטועמים אי אפשר לחזור אחורה לטיגון אחד.

חומרים ל-6 מנות:

4-5 (1 ק"ג) תפוחי אדמה קלופים (עדיף תפו"א "בלו ליפס")

3 ליטר שמן קנולה (תלוי בעומק הסיר)

ההכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לרצועות דקות (פראנצ'-פרייז).
מעבירים את תפוחי האדמה החתוכים למי קרח להשרייה למשך כ-30 דקות.
מסננים ומבשלים בסיר עם מים רותחים מתובלים בכפית מלח. 
מבשלים על אש גבוהה למשך 8 דקות (חצי בישול). מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
מסננים ומייבשים היטב בעזרת מגבת מטבח או נייר סופג.
מחממים בסיר עמוק את שמן הטיגון וכשהשמן חם מטגנים את הצ'יפס בכמה סבבים עד שנעשה פריך וזהוב.
מעבירים לקערה עם נייר לספיגת עודפי השמן ומגישים מיד לצד הרטבים.

מתכון לרוטב טרטר לצ'יפס של אלן טלמור

חומרים:
1 חלמון ביצה
1 כף חרדל דיז'ון חלק
200 מ"ל שמן קנולה
50 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כף סוכר
1 בצל
3 שיני שום
2 מלפפונים חמוצים קטנים (או קורנישון)
1 כף צלפים
מלח, פלפל לבן ומיץ לימון לפי הטעם

ההכנה:

מכינים את המיונז מהחלמון, חרדל והשמן. טוחנים את הבצל, שום, מלפפונים
וצלפים במעבד מזון ומוספים את החומץ והסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים למיונז ומתבלים.
במלח, פלפל לבן ולימון לפי הטעם.
טיפ: אם רוצים לקבל טקסטורה יותר גסה, יש לחתוך את הבצל, שום, מלפפונים וצלפים
בחיתוך ידני.

מתכון לרוטב פירי-פירי לצ'יפס של אלן טלמור

חומרים:
1 פלפל אדום
4 פלפל צ'ילי טרי
4 שיני שום
50 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כף סוכר
150 מ"ל שמן זית
מלח, פלפל שחור, גרעיני כוסברה טחונים ופטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
 

ההכנה:

להכניס את כל המוצרים, מלבד שמן הזית והפטרוזיליה, למעבד מזון. לטחון
תוך כדי הזלפת שמן הזית לסירוגין. בערבוב הסופי להוסיף פטרוזיליה קצוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו