איך מכינים צ'יפס כמו בבלגיה?

הנה מתכון לצ'יפס אמיתי ורטבים שהבלגים מכירים מהבית

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חייבים להקפיד על ההוראות: צ'יפס בלגי אמיתיצילום: אייל לזגיאל

למה שלא תכינו לעצמכם את הנשנוש האולטימטיבי - כמו הצ'יפס הבלגי, שהוא בעצם הצ'יפס האמיתי.

מתכון לצ'יפס בלגי אמיתי של השף אייל לביא

כל מי שביקר בבלגיה משתומם שוב ושוב - איך לעזאזל יוצא לבלגים צ'יפס טעים כל כך. התשובה הראשונה היא בזכות חומר גלם משובח, אבל הסוד האמיתי הוא אחד: הטיגון הכפול. אחרי שטועמים אי אפשר לחזור אחורה לטיגון אחד.

חומרים ל-6 מנות:

4-5 (1 ק"ג) תפוחי אדמה קלופים (עדיף תפו"א "בלו ליפס")

3 ליטר שמן קנולה (תלוי בעומק הסיר)

ההכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לרצועות דקות (פרנץ' פרייז).
מעבירים את תפוחי האדמה החתוכים למי קרח להשרייה למשך כ-30 דקות.
מסננים ומבשלים בסיר עם מים רותחים מתובלים בכפית מלח. 
מבשלים על אש גבוהה למשך 8 דקות (חצי בישול). מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
מסננים ומייבשים היטב בעזרת מגבת מטבח או נייר סופג.
מחממים בסיר עמוק את שמן הטיגון וכשהשמן חם מטגנים את הצ'יפס עד להזהבה קלה. מוציאים ומעבירים לקערה עם נייר לספיגת עודפי השמן ומחזירים לטיגון חוזר עד שנעשה פריך וזהוב.
מעבירים לקערה עם נייר לספיגת עודפי השמן ומגישים מיד לצד הרטבים.

מתכון לרוטב טרטר לצ'יפס של אלן טלמור

חומרים:
1 חלמון ביצה
1 כף חרדל דיז'ון חלק
200 מ"ל שמן קנולה
50 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כף סוכר
1 בצל
3 שיני שום
2 מלפפונים חמוצים קטנים (או קורנישון)
1 כף צלפים
מלח, פלפל לבן ומיץ לימון לפי הטעם

ההכנה:

מכינים את המיונז מהחלמון, חרדל והשמן. טוחנים את הבצל, שום, מלפפונים
וצלפים במעבד מזון ומוספים את החומץ והסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים למיונז ומתבלים.
במלח, פלפל לבן ולימון לפי הטעם.
טיפ: אם רוצים לקבל טקסטורה יותר גסה, יש לחתוך את הבצל, שום, מלפפונים וצלפים
בחיתוך ידני.

מתכון לרוטב פירי-פירי לצ'יפס של אלן טלמור

חומרים:
1 פלפל אדום
4 פלפל צ'ילי טרי
4 שיני שום
50 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כף סוכר
150 מ"ל שמן זית
מלח, פלפל שחור, גרעיני כוסברה טחונים ופטרוזיליה קצוצה לפי הטעם

ההכנה:

להכניס את כל המוצרים, מלבד שמן הזית והפטרוזיליה, למעבד מזון. לטחון
תוך כדי הזלפת שמן הזית לסירוגין. בערבוב הסופי להוסיף פטרוזיליה קצוצה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ