מתכון: לביבות פתיתים עם ירקות

הלביבות האלה מכילות שפע של ירקות טריים ופתיתים, ואפשר לטגן אותן במחבת מצופה עם מעט שמן או לאפות ולזלול גם בעצמכם

אורלי פלאי ברונשטיין, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לביבות פתיתים
לביבות פתיתים ממכרותצילום: דניה ויינר

מתכון ללביבות פתיתים עם ירקות

חומרים ל-20 קציצות קטנות:

1 כוס פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן

1 בצל סגול

1 גזר

1 קישוא

4 ביצים טרופות

3-2 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל שחור טחון

3-2 כפות שמן לטיגון

ההכנה:

מגררים בצל, גזר וקישוא על פומפייה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה. סוחטים את עודפי הנוזלים בשתי ידיים ומעבירים לקערה.

מוסיפים פתיתים מבושלים, ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים.

מחממים מחבת טפלון עם 2 כפות שמן. יוצרים קציצות בידיים רטובות או מניחים כף תערובת במחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אם מחליטים לאפות, מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים ספריי שמן מעל ואופים 20-15 דקות להזהבה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ