מתכון לקרם חצילים של השף עומר מילר

אחת ממנות הדגל של השף עומר מילר היא הקרם חצילים ממסעדת "חדר אוכל". כך תכינו אותה בבית

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים
קרם חצילים של עומר מילר
קרם חצילים של עומר מילרצילום: איתי ספיבק

רכיבים

  • 2 חצילים קלויים וקלופים
  • 1 כף גבינת שמנת או לבנה
  • 1 חלמון
  • כוס שמן קנולה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כפית צנוברים קלויים

הוראות הכנה

קולים את החצילים על להבה גלויה. חורכים אותם היטב ומקלפים בזהירות בעודם חמים, בלי לפגוע בבשרו הלבן של החציל. מקררים היטב.

במעבד מזון טוחנים את החצילים יחד עם הגבינה, החלמון ומיץ הלימון. מזליפים תוך כדי טחינה את השמן עד לקבלת מרקם קרמי. מתבלים במלח ופלפל שחור. לפני ההגשה מזליפים מעט סילאן וצנוברים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ