מתכון |

צ'יפס מקסימים מבטטות

הצ'יפס האלה אינם מחייבים כלום פרט לבזיקת מלח. המתיקות (הטבעית) כבר בפנים, ומטבל רק יכסה על עושר טעמם

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'יפס בטטה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 מנות
זמן בישול:
10 דקות

ערב בודד, סגרירי וחשוך? אתם לבד? אתם עם הרבה ילדים עצבנים? אתם בזוג, במטבח? הכינו צ'יפס בטטות. הצ'יפס האלה אינם מחייבים כלום פרט לבזיקת מלח. המתיקות (הטבעית) כבר בפנים, ומטבל רק יכסה על עושר טעמם. אוכלים כך ומצטערים על הדיאטה.

הווק הישן והטוב מתגלה גם כאן ככלי הטיגון העמוק האולטימטיבי. במיוחד אם מוסיפים לציוד כף רשת רחבה וסינית עם ידית עץ וגוף כברה מוזהב. יש כאן שני סודות: בחיתוך ובייבוש. החיתוך נעשה בקולפן ירקות רחב ומשובח שמסיר מן הבטטה (לאחר שקלף את קליפתה) פרוסות רחבות ודקות. את השליש האחרון של הבטטה קשה יותר לפרוס בקולפן. אפשר לוותר מראש ולשמור אותו במקרר, ארוז היטב, למרק הבא.

גם הייבוש פשוט: בעוד מקבץ אחד של צ'יפס מיטגן בווק, אורזים עוד ערימת צ'יפס בהמון מגבות נייר וסופגים רטיבות.

רכיבים

  • קולפן ירקות רחב וחד

  • בטטות גדולות (בערך בטטה אחת ל-2 סועדים)

  • שמן לטיגון

  • מגבות נייר בשפע

  • ווק או סיר לטיגון עמוק

  • מלח ופלפל לבזיקה

הוראות הכנה

מקלפים את הבטטות, ואז מסירים מהן בקולפן הרחב פרוסות דקות.

מכינים שכבה של נייר מגבת (כ-6 ריבועים), שמים עליה פרוסות בטטה בערך בנפח של כוס אחת, עוטפים, מספיגים וסופגים את לחות הצ'יפס. אם הנייר נרטב לחלוטין, והצ'יפס עדיין לחים - הספיגו בנייר חדש.

בינתיים מחממים כ-2 כוסות שמן בווק, עד שיהיה חם מאוד, ואז מגלישים לתוכו את הצ'יפס היבשים. מטגנים על להבה גבוהה ומשגיחים לבל יישרפו.

בינתיים עוטפים וסופגים לחות באותו אופן מכוס נוספת של צ'יפס, ומרפדים גם כלי רחב בהרבה נייר מגבת, לקלוט את הצ'יפס המטוגנים.

כשהצ'יפס שחומים-זהובים מעבירים אותם לכלי המרופד וחוזרים על הפעולה, עם עוד הרבה נייר מגבת לספיגת עודפי השומן.

אוכלים מיד!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ