סיר שעועית ירוקה ברוטב עגבניות של אמא מאת יונית צוקרמן

המתכון האולטימטיבי לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות, עם או בלי שוקי עוף, זו מנה שילדים ומבוגרים אוהבים והיא קלה מאוד להכנה

יונית צוקרמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
יונית צוקרמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

בכל שישי אמא שלי היתה מכינה את הסיר הזה. התוספות הקבועות בבית מרוקאי מדי שישי היו: שופלור, כרובית מטוגנת ברוטב, זיתים, לבבות ארטישוק (דווקא בלי מילוי), תפוחי אדמה עם קציצות עוף וכמובן, שעועית ירוקה, שחלקה את מעמדה על שולחן השבת עם אפונה וגזר, לסירוגין.

רכיבים

  • 1 שקית שעועית קפואה

  • 3 עגבניות מרוסקות או פחית עגבניות מרוסקות

  • 1 בצל בינוני

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 4-5 שוקי עוף או כל חלק שאוהבים (לא חובה)

  • כף פפריקה

  • חצי כפית מלח

  • רבע כפית פלפל שחור

  • רבע כפית כורכום

  • כף אבקת מרק עוף

  • כף סוכר

  • שמן, לטיגון

הוראות הכנה

מחממים שמן בסיר, כ-3-4 כפות, ומתחילים מטיגון שוקי העוף, במידה והולכים על הגרסה עם העוף.

צורבים את השוקיים משני הצדדים, כמה דקות מכל צד, מוציאים אותן ושומרים בצד (משאירים את השמן בסיר).

לאותו הסיר, מוסיפים לשמן שנותר שתי כפות רסק עגבניות ומערבבים עד שהרסק נטמע בשמן. מוסיפים את התבלינים, למעט אבקת מרק העוף והסוכר, ומערבבים שוב.

יוצקים עגבניות מרוסקות. אמא שלי תמיד גירדה עגבניות ושפכה לתוך הסיר. אני חושבת שעגבניות מרוסקות מפחית שימורים גם יעשו את העבודה (כמו למשל, Mutti) או כל עגבניות מרוסקות טובות אחרות, כמו אלו שמגיעות מאיטליה והטעם שלהם מתוק ואחיד.

אחרי העגבניות, מגרדים בצל לסיר ומערבבים.

מוסיפים כף סוכר לאיזון החמיצות ומערבבים שוב.

יוצקים שתי כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף, מערבבים, ומוסיפים לסיר את השעועית ואת שוקי העוף שצרבנו בסיר מקודם.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות, עד שהעוף מוכן. במידה ומכינים את הגרסה ללא העוף, חצי שעה תספיק, כשמבשלים את השעועית עד ריכוך.

להגשה: זו מנה שהולכת מצוין עם אורז לבן, אני דווקא אוהבת לטבול לחם ברוטב שלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ