פול מוקפץ עם אטריות אורז

בעונה, שוטף הפול הירוק הטרי את השווקים בתרמיליו הבוהקים. מחוץ לעונה, אפשר להשתמש בגרסתו הקפואה יחד עם תיבול אסיאתי ושלל ירוקים מוסיפים טעמים לאטריות האורז הניטרליות

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פול מוקפץ עם אטריות אורז.
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

טיפול מקדים: אם התרמילים צעירים, בהירים ודקים – אפשר לאכול אותם. תחילה חשוב לשטוף אותם היטב ולחתוך למקטעים בין הפולים לפני הבישול. אם התרמילים עבים וכהים, מבשלים אותם, קולפים ומשתמשים רק בפולים. המהדרין יקלפו גם את הקליפה השקופה-לבנבנה בלחיצה עדינה.

עושים חשבון: אחרי ניקוי התרמילים והסרתם יישאר בידיכם כ-1/3 המשקל ההתחלתי של הפול. מבשלים 5-10 דקות בשפע מי מלח רותחים. ככל שהפול ישן יותר וגדול יותר כך זמן הבישול שלו יהיה ארוך יותר.

קולפים: הכי נוח לקלוף אחרי הבישול. כדאי לעבוד עם כפפות, כדי שהידיים לא ישחירו.

מקפיאים: מכניסים את הפולים הקלופים והמבושלים לשקית אטומה ומקפיאים עד שנה. לפני השימוש מרתיחים סיר מלא מים. מכניסים את הפולים הקפואים ומבשלים 2-3 דקות. המהדרין מעבירים למי קרח להפסקת הבישול ושמירה על הגוון הירוק העז. חשוב במיוחד בהכנת סלט.

רכיבים

  • 3 קילו (כ-3 כוסות) תרמילי פול טריים שלמים או גרגירי פול קלופים פעמיים

  • 1/2 חבילה (150 גרם) אטריות אורז דקות

לרוטב:

  • 3 כפות חומץ אורז

  • 3 כפות מירין

  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף

  • 3 כפות סילאן

  • 3 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות שמן שומשום

  • 2 שיני שום קצוצות

להקפצה:

  • 3 כפות שמן

  • 3 גבעולי סלרי קצוצים

  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 1 גזר חתוך למקלונים דקיקים

  • 1 פלפל אדום חריף פרוס דק

להגשה:

  • 2 מלפפונים חצויים מרוקנים מהליבה ופרוסים דק

  • 1 צרור כוסברה קצוצה

  • 3 כפות שומשום קלוי

הוראות הכנה

מבשלים את תרמילי הפול במי מלח רותחים 5-10 דקות עד שמתרככים אך עדיין נותרים נגיסים (מוציאים תרמיל אחד מהמים ובודקים). מצננים וקולפים את הקליפה החיצונית וגם את השקופה הפנימית.

משרים אטריות במים פושרים למשך 30 דקות עד לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ועמוקה על להבה גבוהה. מוסיפים סלרי, בצל ירוק, גזר, פול ופלפל חריף ומקפיצים 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

יוצקים את הרוטב על הירקות, מוסיפים את האטריות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מעבירים לצלחות הגשה, מוסיפים מלפפונים, כוסברה ושומשום, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ