"בצל מדורה" של משה שגב

תוספת הבצל האולטימטיבית, כמעט לכל דבר או מנה

משה שגב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
משה שגב, שף אורח
"בצל מדורה" של שף משה שגב.צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כף חומץ בלסמי

  • 1 כפית עלי תימין

  • 2 כפיות סוכר

  • 4 שיני שום טריות, שלמות

  • 4 בצלים לבנים בגודל בינוני, מקולפים

  • מעט מלח גס להגשה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, עלי התימין, הסוכר והשום. מכניסים את הבצלים לקערה ומערבבים אותם, עד שהרוטב מצפה כל בצל בנדיבות.

מניחים את נייר האלומיניום על משטח העבודה ובמרכזו מניחים את הבצל. על הבצל יוצקים מעט מהרוטב וסוגרים היטב את נייר האלומיניום מסביב לבצל. מקפידים שהנייר יהיה אטום כדי שהטעם והחום לא יברחו.

מכניסים לתנור למשך שעה. לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם (ללא פתיחת העטיפות) אם הבצלים רכים. במידת הצורך, ממשיכים לאפות עד שהם רכים לגמרי.

כשהבצל רך, מקלפים את העטיפה בזהירות ומכניסים לתנור למצב גריל עד השחמה.

מפזרים מעט מלח גס ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ