קרוקטים של תפוחי אדמה עטופים בפרוסות שקדים

במטבח הצרפתי גם מחית פשוטה זוכה לפרשנויות אנינות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרוקטים של תפוחי אדמה עטופים בפרוסות שקדים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
כשעתיים

Croquettes (מהפועל "לנגוס") הוא שם כולל לכופתאות פריכות בטיגון עמוק, שמכינים ממחית של ירקות שונים, לרוב מתפוחי אדמה. כאן אופים אותן במקום לטגן.

רכיבים

  • 1 קילו תפוחי אדמה בינוניים לבישול בקליפתם

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 1 שן שום כתושה

  • 2 חלמונים

  • 25 גרם חמאה

  • 1 כוס קמח

  • 1 חלבון

  • 1 כוס שקדים פרוסים

הוראות הכנה

1. מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

2. מסננים, מצננים מעט וקולפים. מועכים למחית חלקה בעזרת מולינה או מכונת בשר (לא בבלנדר או במעבד מזון! הם משחררים את העמילן והופכים את המחית לדביקה). מתבלים במלח, פלפל ושום. מוסיפים חלמונים וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מעבירים את הפירה לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים צינורות באורך 4-5 ס”מ. טובלים את הצינורות בקערית עם קמח ואחר כך בחלבון ומצפים בשקדים.

4. מסדרים את הקרוקטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית משומנת ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

5. מחממים תנור ל-200 מעלות.

6. אופים כ-20 דקות עד שהקרוקטים מזהיבים יפה. מגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ