מתכון |

פירה כרובית

גרסה אחרת קצת לפירה המוכר והאהוב, עם כרובית בתפקיד תפוח האדמה

חנה גרשוני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פירה כרובית
חנה גרשוני
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

מתכון מתוך הספר "גורמה בריא" מאת דליה אבישר ושלי ענבר בהוצאת ליאור שרף-הפצות.

רכיבים

  • 1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים

  • 3 כפות שמנת לבישול 15%

  • 1 כף קורנפלור

  • רבע כוס חלב קר

  • קמצוץ אגוז מוסקט

  • 1 כף חמאה

  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים עד להתרככות סבירה. מסננים ומייבשים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית יחד עם השמנת. מחזירים לסיר. מערבבים את הקורנפלור החלב ומוסיפים למחית. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ-15 דקות. מוסיפים את החמאה, מערבבים ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ