בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור

יש את אלו שלא מקבלים מאיתנו את מלוא הכבוד הראוי להם. שניים מהם מקבלים קידה קלה היום: מתכון לפירה כתום ותפוחי אדמה בתנור עם תבלינים

2תגובות

פירה כתום

מי שהמציא לדלורית את שמה, ראוי לו שייענש. למרות שמה הדכאוני והלא מגרה, יש לה הרבה מה להציע: צבע מהמם ויופי של טעם. את פטנט הפירה הזה למדתי מחברנו האמריקני דן, והוא מצליח להוציא מהדלורית את כל הטוב שבה, זה שאפילו היא עצמה לא ידעה שיש בה.

חומרים (4-6 מנות):

  • 1 דלורית נאה וחטובה
  • מעט שמן-זית
  • מלח

הכנה:

קולפים את הדלורית, חוצים ומנקים מגרעינים וחותכים לקוביות גסות.

מעבירים לסיר ומוסיפים מעט שמן זית וכרבע כוס מים. אם בא, אפשר להוסיף חתיכת חמאה שהולמת מאד. מתבלים במעט מלח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-15 דקות עם ערבוב אקראי של פה ושם.

הדלורית תתחיל להתרכך ולהמעך ולהוציא מתקתקות טבעית כובשת. זה הזמן להחליט אם אתם בעד מרקם חלק או גושישי. אני מסתפקת במעיכה גסה עם הכף וסוגרת עניין.

זה לא להאמין כמה שזה טעים, ככה, בלי כלום מאמץ ועבודה.

הילה קריב

תוספת שלי, (כי בכל זאת, מן הראוי שאתרום במשהו): אם רוצים קצת קלאסה, מטגנים בזריזות עלי מרווה עד שפריכים ומפזרים אותם בנונשלאנט מעל.

חומרים:

  • עלי מרווה - כל המרבה הרי זה משובח
  • מחבת עם מעט שמן

מחממים את השמן ומוסיפים את העלים לכדקה. כל העניין מהיר ממש ועל צבע העלים להשאר ירוק ויפה. מוציאים על נייר סופג והופ- כל העסק נהיה פריך ומתפצפץ

תפוחי אדמה בתבלינים

את חיבתי הגדולה לאנגלים כבר הבעתי כאן לא פעם ולא פעמיים.  מתכון תפוחי האדמה הזה לקוח מאנגלי מקסים בשם יו פירנלי. טעימים להפליא בוערים ישר מהתנור, הם מזכירים מעט את ה- Patatas Bravas הספרדיים. אפשר להגיש עם יוגורט מתובל או איולי או לאכול סתם כך.

מאחר ואני צופה ובצדק את שאלות התבלינים שלכם- הריני מציינת אפשרות לשימוש בתבלינים טחונים מראש, למרות שהמתכון המובא לפניכם נאמן למקור וכך גם הייתי אני. במקרה של שימוש באלו הטחונים מראש, ראוי ורצוי לדאוג לטריות מירבית.

הילה קריב

חומרים (6-4 מנות):

  • 1 קג' תפוחי אדמה
  • 5 כפות שמן-זית או שמן צמחי אחר

לתערובת התבלינים:

  • 3/4 כפית מכל אחד: זרעי כמון, זרעי שומר, זרעי כוסברה, זרעי קימל
  • 10  גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 3/4 כפית פפריקה (אפשר מעורבת עם חריפה למי שאוהב ספייסי)
  • מלח

הכנה:

מחממים תנור למקסימום- 200 צלסיוס/400 פרנהייט

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים למקלות צ'יפס עבים. מעבירים לסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מבשלים כדקה ומסננים מיד.

בנתיים, מרסקים את כל זרעי התבלינים היטב בעזרת עלי ומכתש או מטחנת תבלינים. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.

מזלפים את השמן לתבנית צליה גדולה ומכניסים לתנור לכמה דקות. בינתיים, מערבבים את תפוחי האדמה עם תערובת התבלינים ומתבלים במלח. כשהשמן חם, מוציאים את התבנית בזהירות, מכניסים לתוכה את תפוחי האדמה המתובלים ומערבבים. מחזירים לתנור וצולים כ- 40 דקות, רצוי לערבב בעדינות פעם אחת במהלך הצליה.

עוד מתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב כתבות האוכל והמתכונים ישירות אליכם



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו