בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: לחמניות ממולאות בעלים ירוקים וגבינה

לחמניות רכות וחמימות לקראת שבועות, שבבטנן בצל מטוגן, עשבים, פטה ומוצרלה וטעמן מזכיר ימים רחוקים של טיול צופים, מדורה ותה עם מרווה

תגובות

צרור האורגנו והזעתר הענק שהגיע במשלוח הירקות חיפש יעוד וקיבל אותו מדפנה בת-דודי, שכתבה לי על לחמניות שמרים ממולאות באזוב שהכינה. לא היה צריך יותר מזה כדי שאפנה זמן ואכין לחמניות רכות וחמימות שבבטנן בצל מטוגן, עלים וגבינה, וטעמן מזכיר ימים רחוקים של טיול צופים, מדורה ותה עם מרווה.

לבנים שיווקתי את המתכון הזה כלחמניות פיצה והן התקבלו בצהלות. הילדה שלי, זו שאומרת אמת, הסתכלה עליהן ועלי במבט שאומר 'זה פיצה זה?' והלכה.

את המילוי אפשר לגוון עם מה שיש: מתרד ועד ירוקת אחרת כמו עשבי תיבול שונים, עלי חרדל ועוד.

במידה ואתם בוחרים לשנות סוג קמח - רק רגיל או רק כוסמין - שימו לב לכמות המים. קמח רגיל ישתה פחות, קמח מלא - מעט יותר.

לחמניות גבינה
הילה קריב

לבצק:

חומרים (12 לחמניות קטנות):

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • 1 כפית גדושה שמרית או שמרים יבשים
  • 3/4 כוס מים חמימים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח

הכנה:

ממיסים את השמרים במים ומוסיפים קורט סוכר. מערבבים את הקמחים והמלח יחד.

אם משתמשים במעבד מזון: מוסיפים את תערובת השמרים, המים ושמן הזית תוך כדי פעולת המכשיר (אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מעט קמח; אם הוא יבש - מעט מים). מעבדים כחצי דקה לקבלת בצק אחיד ורך.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מגלגלים בעדינות את הבצק לנחש וחותכים ל- 12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומכסים במגבת, למנוחה קלה. בינתיים מכינים את המלית.

הילה קריב

למלית:

חומרים:

  • מעט שמן זית
  • 1/2 בצל גדול קצוץ דק
  • כ-2 כוסות עלי זעתר או אורגנו נקיים
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1/2 כוס גבינה מגוררת (מוצרלה או אחרת)
  • כ-2 כפות גבינת פטה מפוררת
  • אפשר: תימין טרי ו-1/4 שן שום כתושה

הכנה:

מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית ומעט מלח, עד שהבצל זהוב ורך. מוסיפים את כל העלים ומטגנים כדקה עד שהם נובלים מעט.

מעבירים לקערית ומצננים מעט. מערבבים עם הגבינות ומתבלים. היזהרו עם המלח - יש פטה והיא מלוחה.

ממלאים: לוקחים כדור בצק ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול שקוטרו כ-9-8 ס"מ.

ממלאים בכפית גדושה של תערובת האורגנו והגבינה ומביאים את כל הקצוות למרכז, מעל למלית.

צובטים את הבצק לסגירה, מכדררים מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשתפר החיבור כלפי מטה.

כשכל הכדורים מוכנים, מורחים מעט שמן זית (בעזרת היד) ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות סלציוס/350 פרנהייט.

נותנים להם לנוח כעשר דקות כדי שיתרככו ויתכווצ'צ'ו קצת - ואוכלים.

הילה קריב

עוד מתכונים של הילה קריב: דגים ברוטב של קיץ | קבבים עם גבינה | תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור |חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו