הילה קריב, ביסים

אחלה מתכון לפנקייקס אווריריים ורכים כמו כריות, בטעם של עוגת גבינה לימונית ועדינה. רק להוסיף קצת מייפל סירופ ופירות. המתכון הזה הוא של מארק ביטמן. האיש הזה הוא מחביביי. חמוד ומבין עניין.

חומרים (כ-12 יחידות):

  • 1 כוס גבינת ריקוטה טריה (מתכון מקורי נותן אופציה לקוטג')
  • 1 כוס יוגורט טבעי (מתכון מקורי נותן אופציה לשמנת חמוצה)
  • 3 ביצים- מופרדות
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כוס קמח
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • מעט גרירת לימון

הכנה:

צילום: הילה קריב

בקערה אחת: מערבבים יחד ריקוטה, יוגורט, חלמונים וגרירת לימון.

בקערה שניה: מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח ואבקת סודה לשתיה.

מערבבים את תערובת היבשים לתערובת הגבינה.

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך ולבן ומקפלים לתערובת. התערובת אינה צריכה להיות אחידה לגמרי.

מחממים היטב מחבת רחבה, משמנים קלות ויוצרים פנקייקס עגולים. מבשלים 3-5 עד שהתחתית זהובה, הופכים בעדינות ואחרי דקותיים מוציאים לצלחת.

ללל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ